Румънското правителство удължи на днешното си заседание състоянието на тревога,

...
Румънското правителство удължи на днешното си заседание състоянието на тревога,
Коментари Харесай

Пандемия! В Румъния удължиха състоянието на тревога с още месец

Румънското държавно управление удължи на днешното си съвещание положението на паника, оповестено в страната поради пандемията от COVID-19, заяви Аджерпрес.

Преди съвещанието министър председателят Лудовик Орбан съобщи, че ще бъде признато решение за удължение на положението на паника с още един месец от 15 септември, предава Българска телеграфна агенция.

Правителството също по този начин дефинира редица ограничения във връзка с реализирането на процеса на гласоподаване на локалните избори на 27 септември и позволи провеждането на предизборни манифестации и демонстрации с присъединяване на до 100 души.

Що се отнася до процеса на гласоподаване, държавният секретар в министерството на вътрешните работи Раед Арафат посочи, че гласоподавателите би трябвало да отидат с маска в изборната секция, а в случай че нямат такава, ще получат на място. Те би трябвало да смъкват маската, с цел да бъдат разпознати от комисията, след което още веднъж да я сложат.

Той добави, че ще бъде наложително дезинфекцирането на ръцете преди влизане в изборните секции и след излизането от тях.

Мобилната урна ще бъде употребена първо от лицата, които не са инфектирани с Ковид-19, а най-после ще отиде при тези, които са под карантина или изолираност вкъщи или в болничното заведение, посочи Арафат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР