Румънското Министерство на външните работи реагира с раздразнение на твърдението

...
Румънското Министерство на външните работи реагира с раздразнение на твърдението
Коментари Харесай

Букурещ се засегна от думите на Борисов за румънските туристи и чумата по свинете

Румънското Министерство на външните работи реагира с неспокойствие на изказванието на българския министър председател Бойко Борисов, че африканската чума по свинете в България е била пренесена от румънските туристи.

" Те ядат по пътищата, от там остатъците елементарно могат да се разнесат ", обясни министър председателят в петък, когато отиде персонално да успокоява пристрастеностите към заповедта за профилактично очистване на домашните свине към огромните свинекомплекси.

Още на идващия ден, в събота, Агенция " Пътна инфраструктура " популяризира фотоси, на които се вижда по какъв начин нейни чиновници извършват " всички предписани ограничения за стерилизация на пътищата в граничните региони, паркинги, отбивките за отдих към бензиностанциите, както и към други обекти, край които минава натоварен пътникопоток ".

В неделя в " Туитър " и " Facebook " румънското външно министерство изрази недоволството си от изявлението на премиера.

В профила си в " Туитър " министерството показва надълбоко отчаяние от думите на Борисов. " Той би трябвало да си напомни, че румънските туристи способстват доста за брутния вътрешен артикул на България “, се споделя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР