Румънският премиер Флорин Къцу оцеля днес във вот на недоверие,

...
Румънският премиер Флорин Къцу оцеля днес във вот на недоверие,
Коментари Харесай

На косъм! Румънското правителство оцеля във вот на недоверие

Румънският министър председател Флорин Къцу оцеля през днешния ден във избор на съмнение, който бе импортиран от опозицията, обвиняваща проевропейското държавно управление, че „ води страната към пропаст “, съобщи Агенция Франс Прес.

Общо 201 депутати поддържаха вота на съмнение при нужни най-малко 234 за събаряне на кабинета.

Бившият банкер Къцу и неговият кабинет поставиха клетва през декември предходната година след парламентарни избори, на които Социалдемократическата партия (СДП) беше първа, само че не съумя да откри съдружници, които да ръководят, отваряйки вратата на демократичното държавно управление на Къцу, съдружно държавно управление, ръководено от Националлибералната партия.

Социалдемократите и националистическата партия Алианс за обединяване на румънците, които внесоха вота, имат общо 205 места.

Опозицията упреква държавното управление, което включва и реформаторската коалиция USR-Plus - съюз сред " Спаси Румъния " и партия " Свобода, единение, взаимност ", в " обедняване " на румънци посредством заледяване на заплати и пенсии, откакто понижи обещаното от социалдемократите удвояване на пенсиите, с цел да овладее дълга.

Румъния, която е измежду най-бедните страни в Европейски Съюз, е подложена на рецензии от Брюксел поради несъразмерния недостиг.

Икономиката, наранена мощно от пандемията, се сви с 3,9% през 2020 година, което е най-лошият резултат от 2009 година насам.

Но с облекчаването на рестриктивните мерки за ковид Европейската комисия и Международният валутен фонд (МВФ) преразгледаха нагоре прогнозите си за напредък на страната до сред 5,1% и 6% за 2021 година Анализаторите обаче предизвестяват за рисковете за стопанската система при положение на четвърта вълна на Covid-19, която може да удари след няколко месеца, когато акцията за имунизиране спре.

Досега единствено 4,5 милиона румънци са ваксинирани от общо 19 милиона души население. Докато доста румънци се двоумят да бъдат имунизирани, критиците настояват, че държавното управление също не е съумяло да насърчи хората да се имунизират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР