Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер е изпратил писмо до

...
Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер е изпратил писмо до
Коментари Харесай

Букурещ клевети Кьовеши пред Файненшъл таймс

Румънският министър на правораздаването Тудорел Тоадер е изпратил писмо до в. „ Файненшъл таймс “, в което показва, че Лаура Кьовеши не би трябвало да бъде назначавана за основен прокурор на Европейски Съюз.
 Европарламентът удостовери поддръжката си за Лаура Кьовеши  ГЕРБ мълчи поддържа ли Кьовеши. За Българска социалистическа партия румънката е подвластна, нападателна и показна  Няма да има благополучен край за тези, които гласоподаваха против Кьовеши
„ Нямам нищо персонално срещу Лаура Кодруца Кьовеши, един от тримата претенденти за поста основен прокурор в новата институция на Европейската прокуратура. Но от всички доказателства, които съм видял - от съдии, прокурори и други достоверни източници, тя не би трябвало да бъде назначавана на тази извънредно значима позиция “, написа правосъдният министър.

Той добавя:

" Г-жа Кьовеши не беше отстранена от служба поради прицелването на антикорупционната организация, която оглавяваше, в корумпирани политици. Беше отстранена, тъй като организацията нарушаваше закона. Конституционният ни съд постанови това. Нейните способи на следствие използваха насила. "

По думите на Тоадер по време на мандата си Кьовеши е разследвала 3420 съдии и прокурори, което е половината от настоящите в страната магистрати. Тези следствия не са стигали правосъдна фаза, само че оказваха напън върху правосъдната система, споделя той.

Лаура Кьовеши бе отстранена от поста основен прокурор на НДБК през лятото на 2018 година точно по искане на министъра на правораздаването.

Предстои договарящ екип от Екологичен потенциал да стартира диалози с Европейския съвет за финалния избор на европейския основен прокурор. До момента стана ясно, че румънката е безапелационен любимец на Европейския парламент и на екипа от изтъкнати адвокати, който подбра тримата претенденти. Европейският съвет обаче не е единомислещ в избора си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР