Румънските власти временно спряха да ваксинират хора с определена партида

...
Румънските власти временно спряха да ваксинират хора с определена партида
Коментари Харесай

И Румъния спря ваксинирането с АстраЗенека

Румънските управляващи краткотрайно стопираха да имунизират хора с избрана партида на имунизацията против COVID-19 на " АстраЗенека " като " последна защитна мярка ". Те ще продължат да употребяват други дози от този препарат, заяви здравното министерство, представено от уеб страницата CNA, съобщи БНР.

Решението е по отношение на подадени сигнали за смъртни случаи след сложена ваксина на тази компания. Италианските здравни управляващи са разпоредили изтеглянето на партида от имунизацията на " АстраЗенека " след гибелта на двама мъже в Сицилия, които са били имунизирани малко преди този момент. Докато тече следствието на смъртните случаи там, управляващите в Букурещ оповестиха, че стопират потреблението на дози от същата партида като в Италия.

Румъния е получила 81 600 дози при започване на февруари и е употребила до момента 77 049. Ваксинирането с дози от тази партида ще бъде прекратено, до момента в който Европейската организация по медикаментите завърши с инспекцията. Това решение е взето като защитна мярка, без да има теоретичен мотив, който да го оправдае, се споделя в изказване на националния комитет на Румъния, отговарящ за имунизацията против COVID-19.

" Решението за слагане под карантина на съответната партида е взето извънредно въз основа на събитието в Италия ", се споделя още в изказването Здравните управляващи в Дания, Норвегия и Исландия стопираха в четвъртък използването на имунизацията на " АстраЗенека " след известия за формиране на кръвни съсиреци при някои имунизирани, а Австрия спря да употребява съответна партида от препарата, до момента в който проверява смъртен случай, за който се допуска, че може да има връзка с имунизирането. Румънските управляващи обявиха, че страната не е получила дози от партидата, спряна в Дания и други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР