Румънски работници излетяха за Лондон, за да помогнат за изхранването

...
Румънски работници излетяха за Лондон, за да помогнат за изхранването
Коментари Харесай

Сезонни работници от Румъния летят спешно към Великобритания

Румънски служащи излетяха за Лондон, с цел да оказват помощ за изхранването на Англия на фона на продължаващата рецесия за набиране на личен състав в селското стопанство.

Специални чартърни полети започнаха да летят във Англия от Букурещ. Пътуват служащи за английски ферми. Фермите от своя страна рискуват да изгубят реколтата си от плодове и зеленчуци от началото на лятото поради блокирането на ковид.

Самолет към този момент кацна на летището в Станстед в сряда следобяд, а различен кацна в четвъртък със 150 души на борда.

Матю Пъртън, ръководителят на комерсиалната авиация в Air Charter Services, съобщи, че през идващите седмици компанията е направила търг за още шест полета. Очакват се над 450 служащи, които да оказват помощ да се избегне дефицита на храна.

Румъния отстрани рестриктивните мерки, с цел да разреши на селскостопанските служащи да летят в чужбина, а ACS стартира да транспортира работни в Германия преди три седмици, с осем полета до момента.

Пъртън сподели, че Румъния е въвела процедури за понижаване на риска от заразяване с ковид.

„ Всички пасажери ще бъдат подложени на инспекция на температурата, ще би трябвало да попълнят въпросник за здравна декларация и ще получат ръкавици и маски по време на полета. Те също ще бъдат обществено дистанцирани в местата за сядане ”. /agrozona.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР