Румънски граничари задържаха 45-годишен български шофьор на микробус, превозвал 11

...
Румънски граничари задържаха 45-годишен български шофьор на микробус, превозвал 11
Коментари Харесай

В Румъния задържаха български шофьор, превозвал нелегални мигранти

Румънски граничари задържаха 45-годишен български водач на микробус, превозвал 11 незаконни мигранти към Унгария. Водачът твърдял, че вози автомобилни елементи. Повдигнати са му обвинявания в трафик на мигранти.

Междувременно стана ясно, че българският камион, в който бяха открити мигранти в Северна Гърция, е с регистрация от Пазарджик и е бил благосъстоятелност на молдовски жител.

Заловеният в Гърция хладилен камион с мигранти - с българска регистрация?

В края на октомври 36-годишен молдовец оглежда няколко камиона, благосъстоятелност на транспортна компания от Пазарджик. Спира се на този, в който са открити 41 незаконни бежанци от Афганистан. Собственикът на компанията към този момент е разпитан от Икономическа полиция и Автомобилна администрация.

От пазарджишката компания, продала камиона на молдовеца, отхвърлиха да застанат пред камера. Заявиха, че пред тях молдовецът декларирал, че има намерение да вкарва облекла от Турция за Молдова и по тази причина търси да купи камион.

Сделката е изповядана пред нотариус на 29 октомври. Два дни по-късно камионът минава границата. Вчера следобяд е спрян за инспекция на автомагистралата Кавала-Солун и в каросерията са открити мигрантите. Част от тях са в болница с леки признаци на задушаване.

У нас ГДБОП към този момент работи взаимно с гръцките си сътрудници за откриване на схемата, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

„ Проверяваме придвижването на автомобила, притежателя, компанията, на която е регистриран, придвижването последните дни, излизанията през границата, тъй че продължаваме съгласуваност с гръцките управляващи работа по случая”, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По информация на гръцките управляващи арестуваният водач е грузинец и няма шофьорска брошура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР