Румънската полиция провежда днес обиски в две фабрики на австрийката

...
Румънската полиция провежда днес обиски в две фабрики на австрийката
Коментари Харесай

Румъния тараши австрийска фирма в разследване за нанесени щети за 25 млн. евро

Румънската полиция организира през днешния ден обиски в две заводи на австрийката компания „ Холциндустри Швайгхофер “ в границите на дело за незаконна търговия с дървесина, вредите от която се правят оценка на 25 милиона евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прокурори от Дирекцията за следствие на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) и служители на реда започнаха акции тази заран във фабриките в градовете Ръдъуц и Себеш, заяви Медиафакс, базирайки се на правосъдни източници. Извършват се обиски в 23 обекта в окръзите Алба, Сучава, Хунедоара, Брашов, Бихор и в Букурещ, в това число фирмени офиси, дирекции за горско стопанство, служби за защита на горите, както и в частни домове.

„ До момента са разпознати и отведени в прокуратурата 10 лица. От следствието стана ясно, че лицата от управлението на визираното комерсиално сдружение от 2011 година до в този момент са координирали действия по покупка на дървесина от иглолистни типове, добита от незаконна сеч, и са взели участие във подправяне на публични поръчки от голям брой снабдители от съвсем всички гористи зони в Румъния “, се показва в известие на Главния инспекторат на румънската полиция.

Компанията „ „ Холциндустри Швайгхофер “ съобщи, че ще даде разполагаем на управляващите всички нужни за следствието информации, като посочи, че не е известена за предмета на следствието. Компанията подсети, че от началото на годината ползва проект за битка с незаконната сеч.

„ Компанията е вложила 1 милион евро в увеличение на сигурността на снабдителната верига посредством ограничения, които надвишават законовите условия и настоящите регламенти в Румъния. Една година след използването им компанията оповести резултатите от тези ограничения “, съобщи компанията в прессъобщение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР