Румънската марка Dacia, която принадлежи на концерна Renault и предлага

...
Румънската марка Dacia, която принадлежи на концерна Renault и предлага
Коментари Харесай

Dacia патентова първия си модел на ток

Румънската марка Dacia, която принадлежи на концерна Renault и предлага най-достъпните като цена модели, френска разработка, е подготвена с първи си сериен електрически автомобил. Той беше показан като концептуален модел напролет, като в този момент компанията патентова неговия дизайн и име – Spring.

Всъщност, Dacia Spring съставлява леко модифициран стилен електрически кросоувър Renault City K-ZE, който към този момент се продава в Китай. Този ултрабюджетен модел ще се появи и в Европа, само че ще получи разнообразни механически характерности.


Китайският електрически автомобил е оборудван с електромотор с 45 к.с., който разрешава насърчаване на оптималната скорос от 105 км/ч. Капацитетът на батериите е 26,8 кВт/ч, което разрешава пробег с едно зареждане от 271 км по цикъла NEDC. В действителни условия обаче Renault City K-ZE изминава не повече от 200 км.
За Европа версията на Dacia ще разчита на да близо два пъти по-мощния електромотор, който се слага на различен модел на Renault Twingo – Z.E. Той развива 80 к.с., като се зарежда от батерия с потенциал от 22 кВт/ч и реализира пробег от 200 км. Кросоувърът ще получи по-опростен дизайн спрямо концептуалната версия.


Що се отнася до цената, в Китай цената на Renault City K-ZE започва от 9000 щатски $. Моделът на Dacia обаче ще е по-скъп, като се чака базовата му версия да стартира от към 15 000 евро. Подробности за електрическия автомобил ще станат ясни при прем
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР