Румънката Симона Халеп отпадна във втория кръг на силния турнир

...
Румънката Симона Халеп отпадна във втория кръг на силния турнир
Коментари Харесай

Халеп пак с проблеми в гърба, румънката загуби от рускиня в Пекин

Румънката Симона Халеп отпадна във втория кръг на мощния шампионат по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 8,29 милиона $. Поставената под номер 6 Халеп загуби от рускинята Екатерина Александрова с 2:6, 3:6 за малко повече от час. След дуела шампионката от " Уимбълдън " се оплака от проблем в долната част на гърба, поради който приключи присъединяване в третия кръг на конкуренцията в Ухан през предходната седмица.

" Беше ми доста мъчно през днешния ден. Не съумях да се възстановя добре след първия ми мач през вчерашния ден. Беше ми доста гежко, а тя игра извънредно мощно. Контузията от Ухан се утежни. Сега се прибирам у дома и ще направя проучване на ядрено-магнитен резонанс... ще почивам и ще се церя ", разяснява петата в класацията на WТА Халеп.

39-ата в света Александрова пък записа първа победа за сезона над тенисистка от топ 10 и едвам втора в кариерата си.

Третата в схемата Елина Свитолина (Украйна) също продължава в третия кръг в Пекин след триумф над представителката на домакините Ифан Ван със 7:6 (5), 7:6 (1). Свитолина на два пъти навакса пробив пасив в първия сет, който завоюва в оспорван тайбрек. Във втората част Ван поведе с 4:1 гейма, само че още веднъж позволи поврат.

Поставената под номер 9 Белинда Бенчич (Швейцария) избави два мачбола и отстрани във втория кръг 39-годишната ветеранка Винъс Уилямс (САЩ) с 3:6, 6:3, 7:5. Бенчич пропиля задатък от 4:2 в решителния трети сет, а Уилямс обърна до 5:4 и поведе с 40:15 при подаване на съперничката, само че не се възползва. Впоследствие швейцарката изравни и проби за 6:5, след което отрази брейкбол и затвори мача при подаването си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР