Румъния ще инвестира 1.1 млрд. евро в пристанището в Констанца

...
Румъния ще инвестира 1.1 млрд. евро в пристанището в Констанца
Коментари Харесай

Румъния влага €1.1 милиарда в пристанище Констанца

Румъния ще влага 1.1 милиарда евро в пристанището в Констанца до 2030 година Средствата са планувани в програмата на държавното управление, както и в новата генерална транспортна тактика на страната, съобщи министърът на превоза Разван Чуч, представен от румънските медии.

Пристанището в Констанца е най-голямото в Румъния и 18-ото най-голямо в Европа. To е от стратегическо значение както за страната, по този начин и за Европейски Съюз, защото е част от два паневропейски транспортни коридора.

Парите ще бъдат вложени в нови складови пространства и нови уреди за обработка на контейнери. С тяхна помощ по-лесно ще бъдат обработвани стоките, пътуващи от Изток на Запад и суровините, изпращани в противоположната посока.

Предвидено е и разширение и модернизиране на комуналните услуги в пристанището, развиване и рационализация на кейовете, създаване на специфични дълбоки докове, както и създаване на профилирани терминали, в това число подобен за полутечен природен газ.

Ще бъде усъвършенствана и осъвременена цялата пристанищна инфраструктура, включително пътищата, железопътните и речните връзки, тъй че да се усили и форсира товарният трафик и портът да се трансформира в съвременен многофункционален транспортен хъб.

Финансирането към този момент е обезпечено и локалната администрация може да започва процедурите по публични поръчки.

Паралелно с този развой, Румъния също би трябвало да притегли нови потоци от артикули, като употребява по-добре европейския кулоар Дунав - Майн - Рейн. " Това включва и данъчни облекчения и по-малко администрация, което в последна сметка води до увеличение на облагата както за превозвачите, по този начин и за операторите ", сподели министърът. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР