Румъния ще има ново правителство от следващата седмица, заяви президентът

...
Румъния ще има ново правителство от следващата седмица, заяви президентът
Коментари Харесай

Скоро Румъния ще има ново правителство, убеден е Йоханис

" Румъния ще има ново държавно управление от идната седмица ", съобщи президентът Клаус Йоханис, който сега води акция за нов мандат, на съвещание на Националната демократична партия (НЛП) в Яш, написа румънското издание Romania Insider.
Той прикани членовете на партията да се приготвят да дойдат на власт, защото актуалното държавно управление на социалдемократите, водено от премиера Виорика Дънчила, ще бъде свалено след гласуването на вота на съмнение в Народното събрание, плануван за четвъртък, 10 октомври. Той също предизвести либералите, че новото държавно управление ще има къс мандат, до парламентарните избори през идната година.
" Ще имаме ново държавно управление от идната седмица. Вотът на съмнение е в ход и аз ви споделям съществено: подгответе се за ръководство! ", сподели Йоханис, представен от осведомителния портал Digi24.ro.
" Много го желая и го споделям обществено, тъй че всички румънци да схванат: желая това предложение да мине и това несполучливо държавно управление да падне ", сподели президентът и добави, че по-късно някой ще би трябвало да ръководи Румъния.
" Няма да е дълъг мандат, ще бъде държавно управление с къс, съвсем временен мандат ", означи той.
" Нуждаем се от държавно управление, което да провежда съвършено президентските избори, да построи и показа националния бюджет за идната година, което е доста мъчно, защото актуалният финансов министър призна, че са позволили неточности. Местните и парламентарни избори би трябвало да се провеждат и, с цел да бъдем доста ясни, чакам изцяло и дейно присъединяване и почтеност от НЛП през този временен интервал ", съобщи той.
Преди няколко дни опозицията внесе искане за съмнение против държавното управление на Румъния.
Лидерът на НЛП Людовик Орбан има най-големите шансове да бъде номиниран от президента Клаус Йоханис да управлява новото държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР