Румъния работи в посока завръщането на емигрантите обратно в страната.

...
Румъния работи в посока завръщането на емигрантите обратно в страната.
Коментари Харесай

Румъния връща емигрантите – дава им € 40 000 старт на бизнес

Румъния работи в посока завръщането на емигрантите назад в страната. Десетки румънци, живеещи в разнообразни елементи на света, се събраха в Клуж-Напока, с цел да попишат контракти, с които получават 40 000 евро от еврофондовете, с цел да стартират бизнес в Румъния, заяви Аджерпрес.

Над 600 румънци, които живеят в Австралия, Съединени американски щати, Англия, Испания и други са се присъединили в плана " Диаспора РеСТАРТ ", съобщи Националния съвет на дребните и междинни частни предприятия в Румъния.

Председателят на НСМСЧПР Флорин Жиану посочи, че са били показани 150 проекти за бизнес, като 50 от тях ще бъдат финансирани със дотацията от 40 000 евро, заяви Българска телеграфна агенция. Дейностите включват разнообразни сфери като технологиите, промишлеността, строителството, туризма и услугите, означи той.

" Бихме желали този план да бъде модел за добра процедура, който да разтеглим за цялата страна, да стане политика на страната. Диаспората съставлява съгласно нас най-важният запас на една страна ", акцентира Жиану на церемонията, която се състоя в префектурата на град Клуж.

Най-много планове - 19, са извоювани от румънци, които са живели във Англия. Веднага след тях са тези, прекарали последните години в Испания - 11.

Проектът " Диаспора РеСТАРТ " има за съществена цел да поддържа основаването на дружество с неземеделски профил в градската среда на по-слабо развитите райони на Румъния от румънци от диаспората. Срокът за реализиране на плана е от септември 2017 година до септември 2020 година, показва Аджерпрес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР