Румъния и България влязоха в ШенгенС влизането на България и

...
Румъния и България влязоха в ШенгенС влизането на България и
Коментари Харесай

Накратко

Румъния и България влязоха в Шенген
С влизането на България и Румъния, Шенгенската зона, основана през 1985 година, ще наброява към този момент 29 членки - 25 от 27-те страни членки на Европейски Съюз и съседите му - Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Европейска комисия приветства присъединението на двете страни, а председателката Урсула фон дер Лайен го назова „ огромен триумф “.

Наш круизен транспортен съд се удари в бетонна стена
11 души са в болница, откакто български круизен транспортен съд се е блъснал в бетонна стена в град Ашах – Северна Австрия. На борда на плавателния съд са били към 160 пасажери, най-вече от Германия, а екипажът е от България. Той е пътувал от Бавария към австрийския град Линц, съобщи представител на полицията.
След случая корабът е съумял да продължи.

Немската полиция простреля мъж, въоръжен с хладно оръжие
Мъж, въоръжен с нож, беше погубен, а полицайка беше простреляна при случай в северния немски град Нинбург. Служителката на реда е била простреляна в крайници и е откарана в болница с хеликоптер. Към момента няма детайлности за положението й.  

Милей се съветва с мъртвите си кучета
Аржентинският президент Хавиер Милей се допитва за съвет до мъртвите си кучета. Те са препарирани и стоят в жилището му. За да се " свърже " с тях, той прибягва до услугите на екстрасенс.

Втори случай с шлеп в Съединени американски щати
Шлеп се удари в мост над река Арканзас в щата Оклахома в Средния запад на Съединени американски щати. Няма потърпевши, повода за случая се проверява. Трафикът е пренасочван. Мостът ще остане затворен, до момента в който не бъде тестван. Само една трета от мостовете в Съединени американски щати имат структури за отбрана от конфликт на кораби.

Пожар в склад за муниции в Индонезия
Голям пожар избухна в склад за муниции в Индонезия, само че към този момент е сподавен. Няма данни за потърпевши хора.
" Боеприпасите с изминал период на валидност съдържат химикали, които може да бъдат нестабилни ". Възможно е това да е провокирало пожара, разясни чиновник.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР