Румънецът Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в

...
Румънецът Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в
Коментари Харесай

Румънецът, сгазил детето във Варна: Съжалявам, никога не съм искал

Румънецът Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в Морската градина във Варна, се разплака в правосъдната зала при обжалването на наложената му мярка за неотклонение „ задържане под стража”, написа "Дарик ". „ Съжалявам, в никакъв случай не съм желал да нараня дете. Не видях нищо и не знам по какъв начин се случи”, съобщи пред Апелативния съд 32-годишният чужденец, който е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност.

Въззивната инстанция отсрочи своето решение за 12 юли. Дотогава би трябвало да бъде направена информация от румънските управляващи за правосъдното минало на Крецу и за осъществените от него нарушавания като водач. След като информацията бъде предоставена, магистратите ще се произнесат дали румънецът ще остане зад решетките.

Самият Крецу съобщи, че е неосъждан, а като водач е правил „ незначителни нарушения”.

Прокуратурата настоя чужденецът да не бъде пускан от ареста, защото може да се укрие, тъй като няма адресна регистрация във Варна.

Крецу живее в градче до Констанца и работи на пристанището в морския град в северната ни съседка. Неговият юрист Атанас Арменчев разяснява, че клиентът му може да бъде призоваван на сегашния си адрес, изтъквайки близкото разстояние сред Варна и Констанца.

Защитникът подчертава върху положителното процесуално държание на Крецу, който е дал цялостни пояснения пред проверяващите, а след случая не е напуснал местопроизшествието.

„ Той няма опция, нито желание да се укрива. Деянието му е непредумишлено”, добави още юрист Арменчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР