Руби Франке и 8 пътници: Възходът и падението на влиятелна родителка

...
Жена, която стана известна с даването на спорни родителски съвети,
Коментари Харесай

Жена, която стана известна с даването на спорни родителски съвети, е обвинена в шест обвинения в малтретиране на деца. Какво се случи с Руби Франке и нейното семейство?

В една късна августовска сутрин в Юта, 12-годишно момче, покрито с отворени рани, почука на вратата на къщата на съсед, молейки за храна и вода.

Той беше избягал от близкия дом мигове преди това, като се качи през прозореца и избяга с тиксо все още на глезените си, казва полицията.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Момчето е откарано в болница поради недохранване и „дълбоки разкъсвания от завързване с въже“, според протокола за арест.

Пет други деца, открити в същата къща, също бяха взети под грижите и Руби Франке, влиятелна родителка и майка на шест деца, беше арестувана. Тази седмица тя беше обвинена в шест престъпления за злоупотреба с деца.

Как се стигна до това за жена, която даде съвети за родителство на два милиона абонати в YouTube?

Пробив и обратна реакция

За някои арестът не беше изненада, като се имат предвид стотиците видеоклипове в продължение на няколко години, които предизвикаха критики срещу нейния строг родителски стил.

г-жа Франке стоеше зад YouTube канала 8 Passengers, който стартира през 2015 г., по време на бума на популярността на набор от канали за семейни влогове – жанр сами по себе си – които печелеха пари в платформата.

Година по-късно нейните видеоклипове са спечелили десетки хиляди гледания. Тогава тя каза пред местните новини, че снимането със семейството й й е помогнало да „живее в настоящето и просто да се наслаждава на децата“.

Видеоклиповете, които тя редактира, бяха прозорец към живота й, показвайки типично мормонско семейство от предградията, което се обучава у дома, готви, яде и си чатят заедно.

Но някои моменти повдигнаха вежди.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР