Ройтерс обяви, че Алесандра Галони ще поеме поста на главен

...
Ройтерс обяви, че Алесандра Галони ще поеме поста на главен
Коментари Харесай

За първи път: Ройтерс с жена за главен редактор

" Ройтерс " разгласи, че Алесандра Галони ще поеме поста на основен редактор от идната седмица, ставайки първата жена, оглавявала международната осведомителна организация в нейната 170-годишна история. Галони поема поста от Стивън Дж. Адлер, който се пенсионира, се споделя в изказване на Thomson Reuters.

Reuters News will name one of its top editors, Alessandra Galloni, as its next editor-in-chief, making her the first woman to lead the news agency in its 170-year history
— Reuters (@Reuters)

47-годишната Галони съобщи, че е " разчувствана " от опцията да " управлява редакция от международна класа, цялостна с надарени, отдадени и вдъхновяващи публицисти ", съобщи БНР.

Родом от Рим и владееща четири езика, Галони стартира кариерата си в италианската работа на Reuters и се причислява към организацията през 2013 година като редактор на бюрото за Южна Европа и по-късно става световен ръководещ редактор. В продължение на 13 години тя заема разнообразни позиции в Wall Street Journal в Ню Йорк, Лондон, Париж и Рим, специализирайки в областта на бизнеса и стопанската система.

Стив Хаскър, президент и основен изпълнителен шеф на Thomson Reuters, съобщи: " Във време, когато светът извънредно доста се нуждае от самостоятелна, безпристрастна публицистика, ние одобряваме съществено нуждата от разширение на опциите за всички наши клиенти. Алесандра ще направи тъкмо това ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР