Покойният руски наемник Пригожин говори за сигурността си в новопоявило се видео

...
(Ройтерс) - Ново публикувано видео на боса на руските наемници
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Ново публикувано видео на боса на руските наемници Евгений Пригожин, за което се твърди, че го показва в Африка само дни преди смъртта му, обръщайки внимание на спекулациите за неговото благосъстояние и възможни заплахи за сигурността му.

„За тези, които обсъждат дали съм жив или не, как съм – в момента е уикенд, втората половина на август 2023 г., аз съм в Африка “, казва Пригожин в краткото видео, публикувано от канала на Gray Zone Telegram, който е свързан с неговата Wagner Group.

„Така че за хората, които обичат да обсъждат унищожаването ми или личния ми живот, колко много аз печелят или каквото и да е друго – всичко е наред“, добавя той с махване на ръка.

Ройтерс не успя да провери мястото или датата на видеото, което е заснето в движещо се превозно средство. Камуфлажното облекло и шапка на Пригожин, както и часовникът на дясната му ръка, съответстват на външния му вид във видео, публикувано на 21 август, за което той също твърди, че е заснето в Африка. последният клип трябва да е направен на 19 или 20 август, само три или четири дни преди той и други висши фигури на Вагнер и бодигардове да бъдат убити в самолетна катастрофа северно от Москва на 23 август.

Неговият коментарите във видеото отразяват осъзнаването на рисковете за живота на Пригожин.

Неговият отряд Вагнер се биеше на страната на Русия във войната в Украйна, но той беше яростно критичен към отбранителната върхушка и поведе кратък бунт в края на юни.

Кремъл отхвърли като „абсолютна лъжа“ предположението, че президентът Владимир Путин е убил Пригожин за отмъщение, но заяви, че разследването на катастрофата проучва възможността за нечестна игра.

Пригожин беше погребан на гробището Пороховское в родния си град Санкт Петербург във вторник.

(Репортаж от Марк Тревелян; Редактиране от Алекс Ричардсън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР