(Ройтерс) - Бруталните войни на банди в Хаити се разпространиха

...
(Ройтерс) - Бруталните войни на банди в Хаити се разпространиха
Коментари Харесай

Войните на бандите в Хаити сега са „катаклизмични“ в ключови земеделски земи - Доклад на ООН

(Ройтерс) - Бруталните войни на банди в Хаити се разпространиха от столицата до основни аграрни центрове, разселвайки десетки хиляди хора и оказвайки опустошително влияние върху достъпа към главните хранителни артикули, се споделя в отчет на Организация на обединените нации във вторник.

U.N. Върховният комисар по правата на индивида Волкер Тюрк сподели, че дълго чаканата интернационална помощ за сигурността - поискана от неизбраното държавно управление на Хаити преди година и позволена от Организация на обединените нации предишния месец - би трябвало да бъде разгърната " допустимо най-скоро ".

Насилието е последователно ескалира в района Bas-Artibonite северно от столицата, източникът на съществени храни като ориз, като Организация на обединените нации документира към 22 000 разселени на фона на убийства, грабежи, отвличания и необятно публикувано полово принуждение.

Регионът е най-мощният банди са свързани с членове на мощния алианс G-Pep в столицата, откри отчетът, като се споделя, че това демонстрира тактика от страна на G-Pep за разширение на въздействието си.

Въо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР