Рованиеми. Руският външен министър Сергей Лавров смята, че президентите на

...
Рованиеми. Руският външен министър Сергей Лавров смята, че президентите на
Коментари Харесай

ТАСС: Сергей Лавров счита, че съществува възможност за среща между Владимир Путин и Доналд Тръмп

Рованиеми. Руският външен министър Сергей Лавров счита, че президентите на Руската федерация и Съединени американски щати, Владимир Путин и Доналд Тръмп ще имат опция да се срещнат, цитира думите му TACC от конференцията след срещата сред първите дипломати на Русия и Съединени американски щати в границите на форума на външните министри на страните от Арктическия съвет във финландския град Рованиеми.
" Президентите се съгласиха да се срещнат, когато имат такава опция ", съобщи Лавров в понеделник след среща с държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео. " Сигурен съм, че тази опция ще възникне, оповестяват от Кремъл. "
Американските представители схващат, че не би трябвало да има военно решение на обстановката във Венецуела, последствията от подобен сюжет биха били пагубни.
" Аз, от контактите си с американски и други сътрудници - европейски, латиноамерикански - не виждам поддръжници на неразумно военно решение. Надявам се, че това схващане, което всеки има, ще се трансформира в действителна политика, че няма да има военно решение, тъй като то ще бъде пагубно, ”- сподели министърът. Той отговори утвърдително на уточняващия въпрос, дали американските дипломати имат такова схващане.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР