Роувър "Юйту-2" на Китай откри макроскопични стъклени парченца на далечната

...
Роувър "Юйту-2" на Китай откри макроскопични стъклени парченца на далечната
Коментари Харесай

Мистерия! Откриха неизвестни парчета стъкло на Луната

Роувър "Юйту-2 " на Китай откри макроскопични стъклени късчета на далечната страна на Луната, които могат да оказват помощ за изясняването на моменти от историята на образуването на естествения сателит на Земята, съобщи организация Синхуа.

Заснетите от панорамната камера на устройството стъклени, полупрозрачни гранули са сферични и се виждат с просто око. Съставът им не е явен. Според китайските специалисти те са се образували вследствие на удар на астероид върху повърхността на Луната и образуването на кратер. Учените са на мнение, че е по-малко евентуално да са се появили поради вулканична активност.



Според наблюденията на китайските експерти, откритите части се разграничават от стъклените частички, открити на Луната от американците. Образците, на които "Юйту-2 " се е натъкнал, са по-големи и също така "имат ясно изразен цвят ".

Китайският апаратът "Чанъе-4 " беше изстрелян от космодрума Сичан в югозападната провинция Съчуан през декември 2018 година Той сполучливо кацна на далечната страна на Луната при започване на януари 2019 година и пусна лунохода "Юйту-2 ", който измина над хиляда метра на повърхността на естествения сателит на Земята и събра доста значима информация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР