Роснефт държи запаси от 1,5 трилиона кубически метра газ в

...
Роснефт държи запаси от 1,5 трилиона кубически метра газ в
Коментари Харесай

”Роснефт” иска да доставя газ за планирания газопровод ”Силата на Сибир-2”

" Роснефт " държи ресурси от 1,5 трилиона кубически метра газ в находищата по трасето на бъдещия газопровод. Компанията желае да се вземат поради газовите й ресурси в Красноярския край и Иркутска област при проектирането и построяването на газопровода " Силата на Сибир-2 ".

 

За това, съгласно източници на " Комерсант ", е настоял ръководителят на " Роснефт " Игор Сечин пред президента на Русия.

 

Според изданието на 20 декември Путин е упълномощил на вицепремиера Александър Новак да работят по въпроса взаимно с " Газпром ".

 

Газопроводът " Силата на Сибир-2 ", плануван да стигне до Китай преминавайки през Монголия, би трябвало да бъде с потенциал за превозване до 50 милиарда кубически метра газ на година.

 

Тръбопроводът би трябвало да свърже газотранспортната инфраструктура на западната и източната част на Русия, позволявайки газификация на огромните градове в Източен Сибир, които сега нямат достъп до магистрални газопроводи.

 

От декември 2019 година " Газпром " доставя газ за Китай по газопровода " Силата на Сибир-1 ", който би трябвало да доближи планов потенциал от 38 милиарда кубически метра газ до 2025 година Неговата ресурсна база са находищата " Ковикта ", най-голямото в Източен Сибир, и Чаяндинское, в Якутия.

 

И " Газпром ", и " Роснефт " са отказали коментар на питане на " Комерсант " по въпроса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР