Rosfinmonitoring включи бащата на Дмитрий Гудков, Генадий, в регистъра на

...
Rosfinmonitoring включи бащата на Дмитрий Гудков, Генадий, в регистъра на
Коментари Харесай

Опозиционерът Дмитрий Гудков: Путин ще взема роднини за заложници

Rosfinmonitoring включи бащата на Дмитрий Гудков, Генадий, в регистъра на „ терористите и екстремистите “. През 2023 година и двамата Гудкови бяха включени в регистъра на „ задграничните сътрудници “.

В същото време съд в Москва арестува сметките на брачната половинка на писателя Борис Акунин, против който в Русия бяха заведени каузи по публикации за „ оправдаване на тероризма “ и разпространяване на „ имитации “ за съветската войска. Както отбелязва организацията, това е първият прочут случай, когато са запорирани сметки на родственици на лица, забъркани в политически каузи. Акунин беше разгласен за федерално търсене и задържан задочно.

Докъде може да стигне преследването на членове на фамилиите на " терористи и екстремисти ", какво може да каже Путин в обръщението си към Федералното заседание и какво заплашва стягането на законодателството за " задграничните сътрудници " - разяснява съветският политик Дмитрий Гудков в ефира на Current.

– За вашия татко, както той твърди, не е изненада, че е включен в листата на „ терористите и екстремистите “. Задочният ви арест и включването на татко ви в този указател изненадаха ли ви? Това основава ли спомагателни опасности за вашето семейство?

 

- Ясно е, че не можете да пътувате до доста страни, които ви екстрадират, само че като цяло по този начин или другояче не сме пътували отдавна. Следователно това няма да се отрази по никакъв метод на работата или позицията ни.

 

– Във връзка с арестите на сметките на родственици, мислите ли, както счита Акунин, в действителност ли ще станем очевидци на всеобщи арести на родственици? И за какво се прави това, в случай че това е по този начин?

 

– Мисля, че към този момент минаха тази граница. Сега ще вземат за заложници родственици на някои евентуално известни хора. Надявам се, че доста известни хора са извадили колкото се може повече роднините си, които могат. Определено го очаквам с неспокойствие. Ще има конфискация на имущество, на някакви активи, закриване на сметки – всичко това ще се случи.

 

- За какво е това? Елемент на заплашване или детайл на шантаж, тъй че същите политици или известни хора да се върнат в Русия?

 

– Не, те сплашват някого, санкционират някого, пробват се да спрат някой да прави изказвания в чужбина. Точно заради тази причина те се пробваха да депортират музикантите от Би-2 от Тайланд, с цел да покажат способността си да докарат всеки на всички места, даже и в чужбина.

 

Днес в действителност обединената съветска емиграция оказва доста мощно въздействие върху вътрешнополитическите процеси. Случаят с Борис Надеждин да вземем за пример споделя, че когато всички се сплотиха и започнаха да предизвикват хората да дадат подписи, за броени дни бяха събрани 230 хиляди подписа. А Надеждин, който имаше нулев рейтинг, стана втори претендент с рейтинг от 10 на 100. Всичко това стана с помощта на всички самостоятелни медии, които естествено бяха принудени да излъчват от чужбина, както и на разнообразни политици и водачи на публичното мнение. Но това е точно въздействието на съветската емиграция, в която освен политици, само че и разнообразни общественици призоваваха за това.

– На трето четене Държавната дума ще прегледа нови ремонти за стягане на законопроекта [за „ задграничните сътрудници ”]. По-специално, възбрана за разпространяване на реклама в осведомителните запаси на „ задгранични сътрудници “ и реклама на самите тези запаси. С какво мислите, че е обвързвано това? Дали това е просто още един кръг от попречване на наново издание на „ непознати сътрудници “, тъй че да не получават пари посредством реклама? Или това въобще е обвързвано с изборите?

– Всичко е обвързвано с избори. Само че това не са избори, несъмнено. Но задачата е самостоятелните публицисти и самостоятелните политици да бъдат лишени от приходи. Днес най-популярните канали се намират в чужбина: от Дожд до Варламов, Кац и други. Хора, които, несъмнено, получават пари, в това число посредством реклама. Мисля, че приходите на доста хора ще намалеят най-малко с една трета. Така че да, това основава проблеми за самостоятелните оператори.

 

" Настоящее время ", превод ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР