Росен Христов е разговарял с украинския си колега Херман Халушченко

...
Росен Христов е разговарял с украинския си колега Херман Халушченко
Коментари Харесай

Ще си сътрудничим с Украйна на газовия пазар и в ядрената енергетика

Росен Христов е разговарял с украинския си сътрудник Херман Халушченко в Стокхолм, където се организира неофициално съвещание на Съвета на Европейския съюз по " Транспорт, телекомуникации и енергетика ”. 

 

Христов е предложил Украйна да се причисли към самодейността за изследване на газовия пазар в страните от Югоизточна и Централна Европа. Целта е всяка страна да даде информация за нужното й количество газ, както и за опциите на инфраструктурата й за транспорт. Това ще помогне и за обезпечаване на диверсификация на доставките. От своя страна Киев също са съгласни да се включат в изследването. 

 

Пред украинския си сътрудник служебният министър на енергетиката е декларирал обаче и друго - че на този стадий България не може да не работи с Русия във връзка с АЕЦ “Козлодуй ”. По думите му централата към момента е подвластна от Москва за елементи и осведомителни услуги. 

 

Затова и Христов обяснил, че България е срещу налагането на нуклеарни наказания против Русия, тъй като такива съгласно него ще застрашат работата на централата. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР