Рони О`Съливан започна с много впечатляващ победа защитата на титлата

...
Рони О`Съливан започна с много впечатляващ победа защитата на титлата
Коментари Харесай

Рони О'Съливан започна ударно защитата на титлата в "Мастърс"

Рони О`Съливан стартира с доста впечатляващ победа отбраната на купата в най-престижния шампионат в снукура отвън ранкинг системата - " Мастърс ". Седемкратният първенец разруши Марко Фу с 6:0 фрейма в първия кръг на конкуренцията, която се организира в лондонската зала " Александра палас ".

О`Съливан, който е рекордьор по трофеи от " Мастърс ", разреши на финалиста от 2011 година да осъществя едвам 35 точки за целия мач. Фу не съумя да вкара нито една топка в първите четири фрейма. Най-голямата серия на 40-годишния играч от Хонконг беше осем точки.

Ракетата осъществя три сенчъри брейка - 120 точки в първия фрейм, 121 във втория и 112 в четвъртия, както и още четири серии от 50 и повече точки - 74 и 50 в третия фрейм, 75 в петия и 50 в шестия.

О`Съливан приключи мача с 649 точки при 97% успеваемост на ударите против 67% за Фу. 42-годишният англичанин вкара общо 185 топки, а неговият противник - единствено осем.

" Да бъда почтен, през днешния ден страдах към масата. Имам вирус или нещо сходно и се усещах много зашеметен. Просто играех инстинктивно. Казах си: " Не спирай, не мисли, просто вкарвай топките ", съобщи О`Съливан след мача, който завърши след едвам 82 минути игрово време.

" Чувствам се по този начин от шест-седем дни. Мисля, че повода е неналичието на магнезий. Това ми сподели моят експерт по хранене. Храня се добре през последните четири месеца, само че може би съм прекалил с упражненията и съм се разболял малко ", добави той.

В четвъртфиналите на шампионата О`Съливан ще се изправи против Марк Алън. Северноирландецът преодоля първия кръг след победа с 6:3 фрейма против белгиеца Лука Бресел.

Другият четвъртфиналит в тази горна половина на схемата е Райън Дей. Уелсецът надигра първенеца от 2011 година Дин Дзюнхуей с 6:4 фрейма и чака спечелилия от шотландския конфликт сред двукратния победител в шампионата Джон Хигинс и Антъни Макгил.

В долната половина на схемата са известни имената на двама от четвъртфиналистите. Марк Уилямс, който победи международния №1 Марк Сели с 6:5 в най-драматичния мач от първия кръг, ще играе с Бари Хоукинс или Кайрън Уилсън. Джъд Тръмп чака спечелилия от дуела сред Шон Мърфи или Али Картър, откакто отстрани на старта Уенбо Лян (6:4).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР