Рони О`Съливан спечели за осми рекорден път турнирът Мастърс -

...
Рони О`Съливан спечели за осми рекорден път турнирът Мастърс -
Коментари Харесай

Рони О'Съливан спечели рекордна осма Мастърс титла в снукъра

Рони О`Съливан завоюва за осми рекорден път шампионатът Мастърс - най-престижната конкуренция в снукъра, която не е част от ранкинг системата. На финала в Александра Палас в Лондон англичанинът победи Алистър Картър с 10:7, откакто изоставаше с 3:6.

Световният №1 започва вечерната сесия във финала с пасив от 3:5, след което Картът завоюва първия фрейм. О`Съливан обаче реализира поврат, печелейки шест от последвалите седем фрейма.

О`Съливан е единственият състезател, печелил осем пъти шампионата, в който вземат участие 16-те най-хубави в ранглистата. С шест трофеи е Стивън Хендри. Първата купа на О`Съливан в Мастърс е от 1995 година

Освен това англичанинът към този момент има 23 трофеи от така наречен Тройна корона - " Мастърс " (8), международното състезание (7) и UK Championship (8). По броя на трофеи О`Съливан е рекордьор, като вторият, Хендри, има 18 трофеи от короната.

Също по този начин за пръв път в кариерата си О`Съливан печели два следващи шампионата от Тройната корона.

До края на този сезон той има късмет да се изравни с Хендри, Стив Дейвис и Марк Уилямс, които са единствените печелили и трите огромни съревнования в границите на една спортна година. Световното състезание по снукър ще се организира от 20 април до 6 май.

Снимка: World Snooker
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР