Друг член на тайното общество в Йейл каза, че Рон ДеСантис е завъртял очи, когато тя е говорила за възпитанието си като испаноезично момиче в Тексас: „Сякаш не си струваше да слушам“

...
Рон ДеСантис е член на St. Елмо, тайно общество, към
Коментари Харесай

Рон ДеСантис е член на St. Елмо, тайно общество, към което се присъедини, докато беше студент в Йейлския университет.

Негов колега каза пред The ​​Times, че ДеСантис завъртя очи, когато тя разказа историята на живота си на групата.

ДеСантис често говори пред публиката на Републиканската партия за това, което според него е прекалено либерална среда в Йейл.

Като студент в Йейлския университет, Рон ДеСантис се присъединява към St. Elmo, едно от тайните общества на училището.

Всяка седмица ДеСантис и членовете на неговата разнообразна обществена класа се срещаха на вечеря в градска къща близо до кампуса в Ню Хейвън, Кънектикът, където всеки от тях говореше надълго и нашироко за своя произход – в ритуал, който можеше да отнеме няколко часа.

ДеСантис се опираше до голяма степен на историята на живота си като продукт на семейство от работническата класа и бейзболен играч, който си проправи път до един от най-елитните университети в страната. Но когато други членове говореха за собствените си биографии в хола, ДеСантис – сега губернатор на Флорида и републикански кандидат за президент през 2024 г. – не им обърна особено внимание, според доклад на New York Times.

Кристина. Соса Нориега, колега от St. Elmo, каза пред The ​​Times, че ДеСантис е завъртял очи, когато тя е говорила за произхода си като испаноезично момиче, израснало в Сан Антонио, Тексас. Двама допълнителни членове на тайното общество също разказаха изражението на ДеСантис по това време, според The ​​Times.

„Той изглеждаше отегчен и незаинтересован“, каза Соса Нориега пред вестника. „Сякаш не си струваше да ме слушаш. Имах чувството, че той предположи, че не заслужавам да бъда там.“

В отговор на The Times, говорител на DeSantis отрече инцидента и добави, че е "откровено абсурдно" някой да си спомня "такава подробност отпреди десетилетия". (ДеСантис посещава Йейл от 1997 г. до 2001 г.)

В книгата си от 2023 г. „Смелостта да бъдеш свободен“ ДеСантис критикува академичния си опит както в Юридическия факултет на Йейл, така и в Харвард, като описва и двата кампуса като такива, основани на либерална идеология и отстранени от възгледите на обикновените хора.

Откакто стана губернатор през 2019 г., ДеСантис ръководи обвиненията в въвеждането на множество консервативни закони във Флорида, засягащи милиони животи, от ограничения до това как раса може да се преподава в училищата и ограничителни закони за гласуване до шестседмична забрана на абортите и закон, забраняващ обучението в класната стая за сексуална ориентация и полова идентичност.

В книгата ДеСантис описва дългогодишните си консервативни убеждения като основа за какво щеше да се изправи години по-късно като губернатор.

„В ретроспекция Йейл ми позволи да видя бъдещето“, пише той. „Просто ми отне 20 години, за да го осъзная.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР