Роман Мирадоли (Франция) спечели супергигантския слалом от Световната купа по

...
Роман Мирадоли (Франция) спечели супергигантския слалом от Световната купа по
Коментари Харесай

Французойка с първа победа в алпийските ски

Роман Мирадоли (Франция) завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в швейцарския зимен център Ленцерхайде. 27-годишната Мирадоли измина трасето за 1:19.87 минута, с цел да запише първа победа и въобще първи подиум в кариерата си.

Втора на 38 стотни от секундата остана четирикратната носителка на Световната купа Микаела Шифрин (САЩ). Олимпийската шампионка от Пекин 2022 – Лара Гут-Бехрами (Швейцария), се подреди трета с пасив от 88 стотни. Сребърната медалистка от олимпиадата – Мирям Пухнер (Австрия) не приключи, а носителката на бронзовия орден Мишел Гизин (Швейцария) финишира осма. Носителката на Големия бистър глобус Петра Влъхова от Словакия остана едвам 18-а, на 3.31 секунди след победителката.

Микаела Шифрин излезе еднолично отпред в генералното класиране за Световната купа с 1106 точки, пред Влъхова с 1039 и Федерика Бриньоне (Италия) с 851 точки, която през днешния ден раздели деветото място.

Бриньоне завоюва дребния бистър глобус в дисциплината. Един супергигантски слалом преди края на сезона тя води с 506 точки, следвана от сънародничките си Елена Куртони с 374 точки и София Годжа с 332 точки. За Бриньоне, която е носителка на огромната Световната купа за 2020 година, това е трети дребен бистър глобус след тези в гигантския слалом и комбинацията от 2020-а.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР