Рома постигна минимална победа 1:0 при гостуването си срещу Каляри

...
Рома постигна минимална победа 1:0 при гостуването си срещу Каляри
Коментари Харесай

Неумолим Алисон опази Рома от надъхан опашкар

Рома реализира минимална победа 1:0 при гостуването си против Каляри от 36-ия кръг на Серия А. Не може да се каже, че с отборното си показване римляните заслужаваха триумфа, само че в случай че имаше някой от тях, който да се бори със зъби и нокти за него, то това беше вратарят Алисон Бекер. Бразилецът направи няколко основни спасявания, а сардинци могат да единствено да съжаляват, че изпуснаха задоволителен брой положения, посредством които можеха даже да завоюват.

Борещите се за своето оцеляване домакини се постараха да връхлетят надалеч по-именития си съперник през цялото време. Бяха нужни единствено 20 секунди преди Алесандро Дейола да насочи първия изстрел към вратата на Алисон Бекер, възползвайки се от неправилност в отбраната на Рома. 22-годишният бранител на гостите Елио Капрадоси също трябваше да се намесва уверено мигове по-късно, с цел да пресече центриране към свободния да получи Леандро Паволети.

Рома съвсем не мина центъра в първите 12 минути, само че пък при първата си офанзива насочи ясно предизвестие. Жерсон се включи ловко по фланга и пусна центриране към Ченгиз Юндер, чийто шут от непосредствена непосредственост бе спрян посредством самопожертвователна изява на Хараламбос Ликоянис.

Малко по-късно обаче турската сензация на Рома блесна в цялостна степен. В 14-ата Един Джеко утроти топката с тил към вратата и я даде на Юндер отляво в пеналта. Младокът изглеждаше изолиран на към 14-15 метра по диагонала и въпреки всичко насочи рядко акуратен шут по тревата. Вратарят Андреа Краньо беше просто фен, а топката срещна десния дирек, преди да се оплете в мрежата.

Каляри не се отхвърли от мисълта да атакува. В 36-ата минута стражът на Рома Алисон Бекер покри своите съотборници, откакто опитът на Артур Йоница да шутира от упор рикошира съществено в Бруно Перес. Феноменалният инстикт на Алисон запази преднината на римляните.

След паузата статуквото не се промени изключително. Каляри беше по-дейният отбор и в 55-ата минута изпусна златен късмет за равнене. Диего Фариас единствено трябваше да подложи крайник, с цел да засече в празната врата, само че някак се размина с паса, който завърши чудесната бърза контраофанзива на домакините.

Стражът на Рома продължи да бъде в центъра на вниманието и през заключителните минути. В 84-ата минута бразилецът трябваше да покрива огромна неточност на Александър Коларов, който пропусна топката и по този начин тя отиде при резервата Марко Сау. Алисон в точния момент се приближи до дребничкият нападател, който шутира в тялото му.

По този метод и с огромна доза шанс Рома се възползва от днешната неверна стъпка на Лацио и със 73 точки го изпревари, заемайки третото място. Градският противник е четвърти със 71.

Каляри от своя страна остава първи под чертата с 33 пункта. 15-ият Киево, 16-ият Кротоне и 17-ият Удинезе имат по 34, а 14-ият СПАЛ също е застрашен със своите 35.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР