Ролята на земеделието като важен икономически, социален и политически фактор

...
Ролята на земеделието като важен икономически, социален и политически фактор
Коментари Харесай

Георги Събев: Земеделието е важен икономически, социален и политически фактор за продоволствието на България

Ролята на земеделието като значим стопански, обществен и политически фактор в региона на продоволствената сигурност е голяма и тя продължава да нараства, това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев при присъединяване си в Седмата интернационална конференция на тематика „ Инициативата Европейски самун на мира в градовете и селските региони - за по-добро съгласие в Европа ". Тазгодишното издание на форума се състоя онлайн.
Събитието е част от плана „ Хляб на мира ", в който вземат участие общо 12 страни членки на Европейския съюз. Страната ни се включи в самодейността през 2013-та година посредством Националната асоциация на зърнопроизводителите.
„ За да подсигуряваме устойчивостта на веригата на предложение на храни, се нуждаем от запаси и гъвкави принадлежности за подкрепяне на земеделските производители, които са в нейната основа ", акцентира Георги Събев. Той добави още, че това е един от секторите, който е изправен пред световните провокации, свързани с изменението на климата, дефицита на запаси и възходящото население.
„ Европейската зелена договорка посредством задачите на Общата селскостопанска политика и Стратегическите проекти на всяка една страна членка е един от механизмите да се предложат принадлежности в поддръжка на битката с изменението на климата, отбрана на околната среда и запазване на биологичното многообразие. Не можем да реализираме екологична резистентност без икономическа непоклатимост на земеделието и по-висока конкурентоспособност на стопанствата ", сподели Георги Събев. По думите на земеделския заместник-министър знанията, нововъведенията и технологиите ще бъдат от решаващо значение за обезпечаването на стабилно бъдеще.
„ С плана „ Хляб на мира " ние демонстрираме лицето на обединена Европа, в която нагледно казано дори семената от ръж „ пътуват " свободно до всяка една точка от европейските страни. Тази символика въплъщава пътя към реализиране на общите ни цели и решаването на днешните провокации, пред които сме изправени ", посочи още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР