Ролята на опозицията е не само да критикува правителството, ние

...
Ролята на опозицията е не само да критикува правителството, ние
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Непрекъснато предлагаме реалните и верни решения за държавата

Ролята на опозицията е освен да подлага на критика държавното управление, ние това обещахме - да бъдем градивна съпротива, само че също така и да предлагаме действителните и правилни решения за страната. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на Българска национална телевизия. „ Многократно предлагахме такива решения. Дори решенията за мораториума за тока, който от през днешния ден не съществува, отново беше препоръчано от нашата парламентарна група. Декларацията, която имахме предпочитание целият парламент да поддържа, за глобите против Русия, също не срещна утвърждение от някои парламентарни групи “.

Властта съвсем постоянно автоматизирано отхвърляха нашите решения без кой знае какви причини, просто тъй като са оферти на опозицията, съобщи Атанасова. „ А това изрично е неверно. “

Очаквахме смяната, чакахме парламентаризмът да се завърне и народните представители да реализират парламентарен надзор, добави Атанасова. „ Ние през днешния ден нямахме желание да честитим персонално празника на шегата на премиера, а искахме да сложим доста значими тематики на дневен ред. На какъв брой въпроса няма отговор към този момент седмици наред – за меморандума за 1 милиард кой стои зад него, коя е компанията, кои са акционерите, от кое място идват парите. Освен това няма отговор на въпросите, свързани с цената на зърното. И доста, доста други такива – инфлация, ток, газ “.

„ В момента гуверньорът на Българска народна банка е човек, който има извънредно сериозна биография, има сериозен интернационален имидж и поддръжка и не виждаме по какъв начин и двете други кандидатури биха били съпоставими на тази на сегашния гуверньор на Българска народна банка, изясни Атанасова. „ Вчера стана ясно, че единият от кандидатите за това място не е дал настояща тапия или акредитация на своята докторска степен. Твърде несериозно наподобява след привършване на периода за показване на документите, някой да се сети, че би трябвало да легализира дипломата си. Към господин Карамански също има доста въпроси във връзка с неговия стаж и опит, за което се надявам, че през вчерашния ден в комисията е дал отговор “.

Никой не печели от потъпкване на правото, демокрацията и Конституцията, никой не печели от репресии, полицейщина и от погазването на правовия ред. Така отговори Атанасова на въпрос на водещия за какво са вдигнали толкоз огромен звук при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. „ Шумът беше съответен на арести, осъществени от некомпетентни органи “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР