Ролята на държавата в това да няма уязвими социални групи

...
Ролята на държавата в това да няма уязвими социални групи
Коментари Харесай

Кметът на Враца: Европа дава средства, но не дава душа

Ролята на страната в това да няма уязвими обществени групи е доста огромна, само че също толкоз огромна е и ролята на обществото – като съпричастност и предпочитание да припознае проблемите на тези хора и за свои проблеми. Такава позиция показа пред Actualno.com кметът на Враца Калин Каменов по време на събитието " Какво прави Европа за хората от уязвими групи в подтекста на Европейския дирек за обществени права? ".
ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАШ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ? ОБЯСНИ И СПЕЧЕЛИ ГОЛЕМИ НАГРАДИ!
Като образци за съпричастност от страна на община Враца, господин Каменов изброи пред Actualno.com уточни работата на едно гише, усъвършенстването на административните услуги като електронни - с цел да може хората с увреждания да си свършат работа отдалечено и да не би трябвало обезателно да отидат до общински орган. Стремим се да усъвършенстваме и уеб страницата на общината, с цел да може да стане по-гъвкав, добави кметът на Враца.
Като различен образец той уточни подобряването на средата в общинската постройка като досегаемост за хората с увреждания - платформи, асансьори, както и наемането на работа в общинската администрация на хора с увреждания. Каменов беше безапелационен, че физическите недъзи не са обезателно спънка за човек да работи и че Враца дава късмет на такива хора да покажат, че могат. " Има няколко положителни образеца и съм сигурен, че техният брой ще бъде доста по-голям в бъдеще ", добави той.
За Калин Каменов наличната среда е проблем, който е налице за решение освен във Враца, само че и в България като цяло. " Да отидеш на спектакъл, на кино, в банката към момента не е толкоз допустима задача, тъй че това би трябвало да е приоритет в новия програмен интервал за европейските фондове ", акцентира градоначалникът.
" Да бъдем положителни хора, да имаме сърце, да не си мислим, че проблемите, които имат хората с увреждания няма да ни споделят един ден и нас ", сподели господин Каменов. По думите му, съпричасността ни прави мощни като общество и нация и без нея никакви европейски стратегии и помощи няма да работят. Ако нямаме сърце и душа, в случай че не желаеме да бъдем съпричастни към проблемите на хората от уязвимите групи, няма мощ, която да помогне. Европа дава средства, само че не дава душа ", приключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР