Rolex Paris Masters, първи кръгЛоренцо Музети – Марин Чилич 6-4,

...
Rolex Paris Masters, първи кръгЛоренцо Музети – Марин Чилич 6-4,
Коментари Харесай

Музети се върна на победния път и отстрани Чилич


Rolex Paris Masters, първи кръг

Лоренцо Музети – Марин Чилич 6-4, 6-4

Лоренцо Музети се класира за втори кръг на Мастърс шампионата в Париж след чиста победа над Марин Чилич. Италианецът осъществя и двата шанса за пробив, които се откриха пред него, и това се оказа изцяло задоволително за триумф над първенеца на US Open за 2014 година

В идната фаза Музети ще се изправи против Николоз Басилашвили, който по-рано през днешния ден в профил квалификанта Куентен Алис.

Чилич пласира повече асове (9-7) и уинъри (20-15), само че за сметка на това броят на неговите двойни (1-2) и непредизвикани неточности (15-6) също бе по-висок. Музети завоюва 81% от точките си на първи сервис (34/43) и беше безукорен при опциите си за пробив (2/2), до момента в който неговият конкурент бе на другата прекаленост и не съумя да оползотвори нито един от двата си брейкпойнта.

Музети пое контрола върху играта през цялото време, като пробив още в първия гейм, след което усили задатъка си на 2-0. Чилич редуцира пасива си и бе доста покрай това да възвърне равенството, само че пропусна два следващи брейкпойнта. Това бяха основните моменти за развиването на сета, защото макар нападателната игра на хърватина Музети бе доста стабилен в отбрана и запази преднината от два гейма, надделявайки с 6-4.

Вторият сет се разви по изцяло подобен сюжет – един късмет за пробив бе задоволителен на италианеца, който след това затвърди брейка си и поведе с 2-0. Световният №23 продължи да се показва на високо равнище и не позволи водачеството му да бъде застрашено, като по този метод оформи крайното 6-4, 6-4 след 80 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР