Ролан Гарос, трети кръгГригор Димитров – Диего Шварцман 3-6, 1-6,

...
Ролан Гарос, трети кръгГригор Димитров – Диего Шварцман 3-6, 1-6,
Коментари Харесай

Димитров отпадна от Ролан Гарос след поражение от Шварцман


Ролан Гарос, трети кръг

Григор Димитров – Диего Шварцман 3-6, 1-6, 2-6

Григор Димитров завърши присъединяване си на тазгодишния Ролан Гарос след загуба от международния №16 Диего Шварцман в трети кръг. Първата ни ракета бе много надалеч от формата, която сподели в първите два мача от шампионата, до момента в който Шварцман резервира високото си равнище от предходните етапи. По този метод Димитров претърпя първо проваляне от този конкурент от 2016 година насам и пропусна опцията за евентуален осминафинален конфликт с Новак Джокович.

Двубоят стартира доста мъчно за Димитров, на който му се наложи да избавя три следващи точки за пробив още в първия гейм. Малко по-късно първата ни ракета отрази още един брейкпойнт, само че в последна сметка две поредни неточности от негова страна помогнаха на Шварцман да реализира задачата си и да поведе в резултата.

Във втория гейм и двамата демонстрираха съмнения в нападателен проект, само че при 30-30 аржетниенцът пласира отличен форхенд от главната линия, последвана от топка навън на Димитров при опит за къса топка. След едно от разиграванията българинът се подхлъзна и падна, само че за благополучие не се нарани. Шварцман обаче продължи да бъде доста стабилен в отбрана и тов му оказа помощ да стигне до втори следващ пробив, натрупвайки задатък от 3-0 преди първата отмора в сета.

След подновяването на играта Димитров стигна до три следващи шанса за пробив, само че не съумя да осъществя нито един от тях. Атака в навън на Шварцман даде нова опция на българина, само че тя също бе пропиляна след нова непредизвикана неточност на международния №21. Впоследствие Димитров пропусна още два брейкпойнта, само че в последна сметка 11-минутния гейм приключи с топка в мрежата от страна на Шварцман и първата ни ракета върна един от пробивите.

Последва още един много дълъг и оспорван гейм, само че първата ни ракета изненада съперника си с няколко положителни излизания на мрежата и затвърди брейка за 3-2. Шварцман обаче прекъсна серията му благодарение на положителни комбинации от бекхенд от главната линия и къси топки.

В седмия гейм Димитров трябваше да избавя три брейкпойнта, само че бекхендът му го измъкна от сложната обстановка. Първата ни ракета не разреши на международния №16 още веднъж да се откъсне в резултата и при идната отмора изоставаше единствено с един гейм при 4-3.

Аржентинецът бе на път да завоюва безапелационно идващото си подаване, само че Димитров навакса пасив от 0-40, подкрепят от двойна и непредизвикана неточност на международния №16. Топка в навън предсотави брейкпойнт на българина, който обаче Шварцман отрази с минаващ бекхенд. В последна сметка южноамериканецът завоюва подаването си и се приближи на гейм от спечелването на сета.

Шварцман стигна до два следващи сетбола след неточност на Димитров при привидно елементарен смаш на мрежата. Българинът отрази първия след отлична композиция, приключила с форхенд уинър, само че в идващото разиграване изпрати топката в навън и по този начин първата ракета на Аржентина се наложи с 6-3 в откриващия сет.

Силната серия на Шварцман продължи и той завоюва подаването си при започване на втората част. Този път обаче Димитров не позволи ранен пробив и приключи първия си сервис гейм с праволинеен смаш. Последва дълъг и оспорван гейм, в който Шварцман сподели повече самообладание във значимите моменти. При 40-40 арженитнецът пласира доста акуратен форхенд от главната линия, след което Димитров не откри рамките на корта при офанзива с бекхенд и по този начин световняит №16 си върна водачеството при 2-1.

Подобно на откриващия сет, аржентинецът още веднъж проби пръв, откакто при първия от двата му следващи брейкпойнта Димитров не съумя да отрази опит за минаващ бекхенд. Българинът продължи да бъде много неоснователен на ретур и това улесни доста задачата на Шварцман, който усили преднината си на 4-1.

Подобно на откриващия сет, аржентинецът още веднъж проби пръв, откакто при първия от двата му следващи брейкпойнта Димитров не съумя да отрази опит за минаващ бекхенд. Българинът продължи да бъде много неоснователен на ретур и това улесни доста задачата на Шварцман, който усили преднината си на 4-1.

В идващите два гейма аржентинецът предприе по-дефанзивен метод, разчитайки основно на солидна игра в отбрана и възможни неточности на Димитров. Тази тактичност се оказа сполучлива и Шварцман стигна до нов пробив, който му донесе триумфа във втория сет с 6-1.

В началото на третия сет Димитров изигра най-силния си гейм от началото на мача, спечелвайки подаването си на нула след няколко отлични офанзиви с бекхенд. Двойна неточност на Шварцман даде на първата ни ракета късмет за пробив, който бе оползотворен след топка в навън от страна на аржентинеца при опит за форхенд по правата и по този начин международният №21 удвои задатъка си.

Шварцман стигна до първия си брейкпойнт в сета, само че незабавно по-късно позволи непредизвикана неточност. Димитров обаче пропусна няколко благоприятни условия да завоюва гейма и в последна сметка аржентинецът стигна до нов късмет за пробив, при който първата ни ракета изпрати топката в навън и резултатът бе наамлен на 2-1.

Това върна самочувствието на аржентинеца и той възвърне равенството след сервис гейм на нула, извоюван след няколко умели комбинации от мощен форхенд и къси топки. Димитров още веднъж стартира да демонстрира съществени съмнения на първи сервис и Шварцман се възползва оптимално от това, като записа втори следващ пробив и реализира поврат, повеждайки с 3-2.

Световният №16 продължи да играе доста нападателно и пламенно, до момента в който грешките на Димитров ставаха все по-често събитие. Това му разреши да завоюва шестия гейм и да стигне ди три поредни брейкпойнта в седмия. Всички те обаче бяха избавени от Димитров, въпреки при 40-15 аржентинецът да претендираше, че топката е била добра и оспори решението на рефера и лайнсмена, които бяха безапелационни, че е навън. Последва нова неточност на Шварцман и 40-40, само че южноамериканецът стигна до нова точка за пробив, която бе осъществена след бекхенд в мрежата на Димитров.

Аржентинецът не пропусна опцията да сервира за мача и завърши дуела със зрелищен минаващ бекхенд, оформяйки крайното 6-3, 6-1, 6-2 в своя изгода след 2 часа и 17 минути игра на „Симон Матьо“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР