Рокли се носят от жени на всяка възраст, но след

...
Рокли се носят от жени на всяка възраст, но след
Коментари Харесай

Рокли за жени 60+ и отново събирате погледите на другите

Рокли се носят от дами на всяка възраст, само че след 60 години си коства да извършите роклите в основата на вашия дрешник. Дори и да обичате панталони, коства си да имате най-малко две рокли – ежедневна и елегантна.

Какви стилове би трябвало да изберете? Отговорът зависи от характерностите на физиката. Почти всички стилове са подобаващи за тънки дами на възраст, цялостните би трябвало да избират облеклата по-внимателно.

Единственото табу са отворените тоалети. Деколте, високи цепки, къси поли – всичко това изрично не е уместно за зрели дами. Те би трябвало да залагат на грациозност, женственост и изисканост.

Трикотаж

Отличен избор за пролетта ще бъдат прави плетени рокли – меки, уютни и комфортни. Изберете модели с полуприлежащ контур. Важно е роклята да не виси в чанта, само че и да не приляга по тялото.

Дължината е под коляното. Тези рокли са чудесни за всекидневно носене. Като допълнение можете да изберете яке, жилетка или откраднал.

Комбиниран

Рокли, направени от два типа тъкани, наподобяват освен привлекателни. Но също по този начин съвършено поправят фигурата, стесняват и разтягат силуета.

Правата рокля е превъзходен избор за дами с всевъзможен вид фигура. Избирайте модели със семпла кройка, без доста спомагателни елементи.

С дипла

Този жанр подхожда на всички дами, тъй че дамите на 60+ не би трябвало да го отхвърлят. Единственото ограничаване е да избягвате рокли с деколте, защото моделите с обвивка постоянно се вършат с надълбоко деколте.

За пролетта би трябвало да изберете опакована рокля от плътна материя, за лятото са по-подходящи модели от по-леки и ефирни модели.

С баски

Тази рокля е превъзходен избор за стройни дами с неизразена талия. Наличието на необятен волан на талията ви разрешава да създадете по-женствен контур.

Дебелите дами също могат да употребяват този жанр, само че би трябвало да се уверите, че пеплумът не акцентира минусите.

Трапец

Рокля – контур на трапец – превъзходен избор за идното лято. Моделът от тънка плетена материя на огромни полка точки е подобаващ за релакс и разходки.

Ако една жена е слаба, можете да си позволите разновидността с дължина доникъде на коляното. За цялостни дами е по-подходяща рокля с дължина midi. Можете да носите спортни обувки с тази рокля, тя е комфортна и стилна.

Рокля А-силует

Този жанр е съвършен за слаби дами. Моделът наподобява доста мекушав, акцентира фигурата. Рокля без ръкави могат да си разрешат дами, чиято кожа в горната част на ръцете не е увиснала. Ако подобен недостатък се е появил с възрастта, тогава е по-добре да изберете рокля с леки ръкави до лакътя или малко по-високи.

Рокля в морски жанр

Тази рокля е идеална за лятна почивка. Полупритален контур с вложки от плат и огромна отложна яка. Наличието на дипла в центъра на предницата образно разтяга силуета и отслабва.

Рокля риза

Това е доста известен жанр, той подхожда на дами на всяка възраст. За дами на възраст 60+ са подобаващи модели с прав или А-образен контур на миди дължина.

За лятна визия е идеална рокля с риза на райета от лека памучна материя. Тази рокля наподобява ужасно със спортни обувки.

Макси рокли

Дългите рокли могат да се употребяват и за ежедневна визия. Например дълга ленена рокля А-силует е превъзходен избор за летни визии.

Дълга рокля до глезена с огромни джобове. Платът на райета се употребява за гарнитура на джобове, яка и клипси.

Елегантни

Не всички дами се нуждаят от вечерни рокли до пода, само че елегантната рокля е наложителна в дрешника. Когато избирате такава рокля, си коства да заложите на хубостта на тъканта, а стилът може да бъде допустимо най-прост. Например, това може да бъде права рокля или модел с обвивка.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР