Рокът не е просто музика, той е религия, начин на

...
Рокът не е просто музика, той е религия, начин на
Коментари Харесай

Българите, които впечатляват стотици със своя музикален стил

Рокът не е просто музика, той е вяра, метод на самоизразяване, събирател на най-дивите страсти. Рокът е просвета, придвижване, въплъщение на същността.

От 2014 година на българската алтърнатив сцена се появи и рок групата „ Krekhaus “, която не зачита границите сред жанровете, постоянно смесват комбинации, които други банди биха се страхували да създадат: фънк, джаз, хардрок, психеделичен рок.

Известни са с това, че в никакъв случай не свирят една ария по идентичен метод два пъти, „ Krekhaus “ си дават креативната независимост да основат всеки музикален свят, който могат да си показват.

„ Ние свирим рок, само че отношението ни е джаз.

Ако би трябвало да опишем стила си с една дума, бих употребявал любознание - чисто, необременено любознание към звуци, мелодии и странни комбинации от непознати един на различен детайли “, споделя китаристът на бандата Явор Недев в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg .

Бандата е в състав от Георги Велинов – вокал, Матей Христосков – клавирни, Явор Милчев – бас, Явор Недев – китара.

„ Krekhaus “ към този момент има зад тила си серия от концерти, бандата е подгрявала и три огромни колаборации: „ Остава “, била е част от лейбъла „ Homeovox “, а през април 2018 година е персонално определена от австрийското трио „ Mother’s Cake “, с цел да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА БАНДАТА KREKHAUS В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Славата, която предхожда „ Krekhaus “, е, че публиката не знае какво да чака преди концерт, до момента в който витае чувството за непредположима изненада, която отначало впечатлява и най-върлия почитател.

Стремежът е всяко зрелище да стане неповторимо, ефимерно преживяване, което в никакъв случай няма да бъде повторено по същия метод.

Те са кралете на инди рока в България

„ Интерпретациите на слушателите ни не са под наш надзор. В творчеството ни въодушевява желанието да продължим да се учим по какъв начин да слушаме най-добре вътрешните си мелодии и по какъв начин да ги напаснем с концепциите на всеки един от нас “, споделя Явор.

На 26 юли показаха за пръв път своя дебютен албум „ Odd One Out “ пред почитателите.

Световни митове "взривиха " Пловдив



Музика, лирика и спектакъл се сляха в едно по време на премиерата на албума, а за идния концерт „ Krekhaus “ възнамеряват да включат и светлинно шоу, с цел да основат незабравимо прекарване за почитателите.

Любимците от Сърбия S.A.R.S.: Българите са най-любимите ни почитатели

„ Един от критериите, по които преценям, че един концерт се е получил, е когато изляза след края и видя хората да си приказват на групички. Никой не гледа в телефона си, даже хора, които са се срещнали на концерта. И в случай че тази искра продължи един-два часа, за един къс миг светът е по-хубаво място. За един миг ставаш човек, който е слушал музика, приказвал си е с други хора, за малко няма бариери в общуването, “ показва китаристът.

Всеки, който желае да чуе “Krekhaus” онлайн, може да го направи на 10-ти октомври в столичния клуб Terminal 1.

Можете да следите участията на групата и в страницата им във Фейсбук ТУК !



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР