Рокадите в държавните институции и фирми продължават.Агенцията за държавна финансова

...
Рокадите в държавните институции и фирми продължават.Агенцията за държавна финансова
Коментари Харесай

Рокадите в държавните институции и фирми продължават

Рокадите в държавните институции и компании не престават.

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) има нов началник. Начело на организацията застава Стефан Белчев, оповестиха от финансовото министерство.

Той заменя на поста Георги Начев, който бе освободен преди дни, откакто дълго време служебният министър Асен Василев не съумя да се свърже с него. Начев още от първия ден на служебното държавно управление е показал болничен лист за домашно лекуване, само че по този начин и не бе открит на адресната си регистрация повече от месец.

Министър Василев разпореди одит на активността на АДФИ по сигнали за нарушавания в активността на структурата. Един от тях бе даването на държавен парцел – почивна база в к.к. " Албена ", за стопанисване от съдружие на чиновници на АДФИ, учредено на 10 август 2020 година, ремонтирана с пари от бюджета на организацията. 

" Мотивите за смяна в управлението са основани на осъществени инспекции на успеваемостта на работата на АДФИ, по време на които е открито редовно несъблюдение на отговорностите по управление и надзор на активността на организацията и реализиране в задоволителна степен на главната цел на държавната финансова ревизия – отбрана на обществените финансови ползи. Направените констатации се отнасят за пропуски в образуване на работните процеси в АДФИ и фактът, че по по-голямата част от получените сигнали, тъжби и оферти от физически и юридически лица не са осъществени финансови инспекции ", показват от финансовото министерство.

Стефан Белчев има 25 години професионален опит в региона на вътрешния одит и финансовия надзор в обществения бранш. Завършил е магистърската си степен по стопанска система в СА „ Д. А. Ценов “ гр. Свищов. Притежава научна степен „ лекар по стопанска система “ с научна компетентност „ Счетоводна отчетност, надзор и разбор на стопанската активност “. Започнал е трудовият си път през 1996 година като финансов инспектор в Столично ръководство на „ Държавен финансов надзор “. Поетапно е притеглен като финансов специалист в Главно ръководство на „ Държавен финансов надзор “, като по-късно е работил като държавен вътрешен инспектор в Агенцията за държавен вътрешен финансов надзор. От 2006 е шеф на дирекция „ Вътрешен одит “ в Министерството на финансите, а от 2016 - шеф на дирекция „ Методология на контрола и вътрешен одит “ в МФ.

Ново управление има и държавния  " Холдинг БДЖ ".

Георги Друмев е новият изпълнителен шеф, а за ръководител на Съвета на шефовете е избрана Маргарита Петрова-Кариди.

Двамата заемат местата Никола Василев и Григори Григоров, които бяха освободени от постовете си от служебния транспортен министър Георги Тодоров в края на юни. Мотивът за уволнението им беше влошените индикатори на " Холдинг БДЖ " по отношение на 2020 година, закъсненията на пътническите влакове, неприятната организация на товарните транспорти, забавената рационализация на локомотивите и нарушавания при публични поръчки.

Георги Друмев е експерт в региона на железниците с дълготраен опит в системата, показват от министерството на превоза. За малко време Друмев бе изпълнителен шеф по време на служебния кабинет на Огнян Герджиков. Преди това - по времето на кабинета на Пламен Орешарски, Друмев беше шеф на " БДЖ Товарни транспорти " в интервала 2013 - 2014 година Сега главните му цели в неговата работа са да се усъвършенства осъществяването на графика за придвижване на влаковете чрез обезпечаване на благонадежден и безвреден преносим състав и повишение качеството на предлаганата услуга.

Георги Друмев има управленски опит и в търговски сдружения от ресора на Министерство на защитата - бил е шеф на оръжейните заводи  " Терем Хан Крем " и " Терем Овеч ", който към този момент е премахнат.

В момента се организират състезания за избор на нови членове, които да попълнят състава на Съвета на директорите на " Холдинг БДЖ " ЕАД, показват от транспортното министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР