Рогът на изобилието ще се изсипе върху българските земеделци в

...
Рогът на изобилието ще се изсипе върху българските земеделци в
Коментари Харесай

До 1 млрд. лв. ще получат земеделските производители до края на годината

Рогът на изобилието ще се изсипе върху българските земеделци в последните три месеца на тази година. Плащания, в размер до 1 милиарда лева, ще получат до края на годината българските аграрни производители. Сумата включва заплащанията по схемите за директни заплащания, както и предстоящите заплащания по капиталовите ограничения от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.). Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при откриването на 15-то юбилейно "Национално животновъдно ревю Сливен 2019 ", организираноот Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни. Новината е повече от хубава, само че за какво трябваше да се чака толкоз. Все отново селскостопанската работа кипи през цялата година, а разноските в бранша са непрекъснати. А приходите неразбираеми в тази огромна фабрика навън, наречена българско земеделие.

Планирано е на 18 октомври Държавен фонд "Земеделие " да стартира заплащанията по Националната преходна помощ за говеда, овце-майки и кози-майки, които не са под селекционен надзор. През ноември пък ще бъдат изплатени средствата по de minimis, както и държавната помощ за зимните пръскания, чиито банкет е отворен и сега. На 1 декември ще стартира изплащането по всички схеми по обвързаната поддръжка за животни на 100 %. "Планираме това да приключим до девети декември. След това ще стартира най-голямото заплащане за всички аграрни стопани – по Схемата за единно заплащане на повърхност “, изясни Десислава Танева. Тя увери, че работата по картата за допустимия пласт върви по график и точно това ще направи вероятни заплащанията.

Министър Танева означи, че е планувано за първи път до 20 декември да се изплатят средствата по размер 13.1 "Компенсационни заплащания в планински региони " - НР 1 и НР 2.

Предстои завършването на първия SWOT разбор, а до края на годината ще бъдат показани и другите два. Тя означи положителната връзка и предложенията на браншовите организации, които са помогнали за правенето на първия разбор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР