РОГАЧА, Сърбия (AP) — Когато Елена Копосова подписа отворено писмо

...
РОГАЧА, Сърбия (AP) — Когато Елена Копосова подписа отворено писмо
Коментари Харесай

Съюзникът на Москва Сърбия предприема репресии срещу антивоенните руснаци, живеещи в балканската страна

РОГАЧА, Сърбия (AP) — Когато Елена Копосова подписа отворено писмо против пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, тя не очакваше противоположна реакция в нейната новоприета родна страна Сърбия.

В края на краищата Сърбия публично се стреми да се причисли към Европейския съюз, като приема всички демократични полезности, които вървят дружно с участието, намерения си тя. Сега тя вижда, че е сбъркала.

Две години след подписването на писмото 54-годишната рускиня апелира заповедта за експулсиране, откакто беше оповестена за опасност за националната сигурност на Сърбия и нейното престояване разрешението беше отнето. Обсадената преводачка на литература сподели, че единствената причина, за която може да се сети, е антивоенната петиция, която е подписала.

„ Аз не съм деятел, само че подписах антивоенно писмо, когато съветската експанзия в Украйна преди малко стартира “, сподели тя в изявление. „ Дори и да не съм деятел, не можех просто да мълча за това. Така че, аз просто сложих името си в отворен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР