Родопчанка не може да плати погребението на баща си, който

...
Родопчанка не може да плати погребението на баща си, който
Коментари Харесай

Родопчанка не може да плати погребението на баща си, починал...

Родопчанка не може да заплати погребението на татко си, който е умрял в Гърция. Николина Димова е на 32 години от Рудозем и е безработна. Жената има две дребни деца - на 10 и 6 години, които отглежда сама. Казва, че е виждала татко си последно на 3-годишна възраст и 29 години не е контактувала с него въобще. Майка й се омъжила за него, когато била бременна с близначки, едната от които е Николина. Баща й, Николай, ги припознал като свои, само че по-късно с майка им се разделили, а имената на децата останали на семейството на Димов. Преди две години й се обадили от ГДБОП, че татко й се търси за трафик на хора. След това схванала, че е хванат в Украйна и е екстрадиран в Гърция, където изтърпява отнемане от независимост в пандиза в Патра. На 12 декември м.г. на Николина й позвънили от полицията в Рудозем, че татко й е умрял в Гърция и би трябвало да прибере тялото.

" Той има същинска щерка, която обаче не носи неговото име. Майка ми и сестра ми починаха и по този начин се оказах единствена наследница. Бях в цялостен потрес, оказа че е бил две години в пандиза в Патра, откакто са го екстрадирали от Украйна за трафик на хора. От октомври м.г. е бил болен от Ковид и е лежал в болница до 10 декември, когато умира. Можех да направя ДНК тест и да потвърдя, че не съм му същинска щерка, тъй че щерка му да поема разноските, само че това са доста дълги каузи и средствата, които трябваше да похарча щяха да са в пъти повече. Наех траурна организация от Кърджали и го погребахме на 24 декември в родния му град Кърджали. Тогава го видях за първи път, някакъв чужд човек. С акция в Тик Ток съумях да събера 2100 лева, само че организацията чака още 400 лева, а няма от къде да ги взема “ споделя Николина. Тя махнала апела си за помощ в Тик Ток, защото завалели предложения от мъже да бъде близка с тях, с цел да й оказват помощ, както и насмешки.

Оказало се, че татко й е оставил куп борчове. За да се отърве от тях тя пътува пет пъти до Кърджали да подаде отводи от завещание и да уреди документите. „ Над 300 лв. дадох за пътни, в случай че не беше приятелят му нямаше да се оправя, само че повече от това не мога да поема като разноски. Иначе трябваше да заплащам с изключение на погребението и борчовете на човек, който не познавам. Ако не бях направила отвод от завещание, няма да мога в бъдеще да направя никаква покупка, тъй като данъчните ще ми желаят неговите отговорности, единствено по едното дело при тях са 2200 лева, другите не ги знам даже какъв брой са. При частен арбитър реализатор дължи 2500 лева Никой от роднините ми не ми оказа помощ, а същинската му щерка не пристигна на погребението “, споделя Николина.

Тя моли, който може да й помогне да събере нужните пари за доплащане на траурната организация и пътните си до Кърджали, с цел да си върне частните заеми, в които затънала и да може да си гледа децата.

С дамата можете да се свържете на тел. 089 010 9992
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР