Родният футболен талант Стефан Статев даде ексклузивно интервю пред GONG.bg

...
Родният футболен талант Стефан Статев даде ексклузивно интервю пред GONG.bg
Коментари Харесай

Родният талант Стефан Статев за престоя в Италия, мечтите и идолите

Родният футболен гений Стефан Статев даде извънредно изявление пред GONG.bg при започване на 2020-та година, в което приказва за престоя си в Италия и задачите си през идващите месеци и години. Статев мина в състава на Асколи при започване на октомври месец 2019-та година, като 16-годишният състезател направи дебюта си през ноевмри месец за групировката до 17 години на клуба. Младият българин записа 2 гола и 1 асистенция в 3-те си срещи в тази възрастова група, като Статев се регистрира и с 3 влизания като запаса за Примаверата на Асколи. Острието седна пред нас, с цел да опише за началния си престой на Апенините, разликите сред българския и италианския футбол, футболните си идоли, както и показа в кой клуб мечтае да се подвизава след време.

Здравей, Стефане! С идването на Новата година желая да те попитам какво си пожелаваш в персонален и професионален проект през идващите 12 месеца?

Пожелавам си 2020-та година да е една от най-успешната ми година като млад футболист. Искам да развия качествата си оптимално и да съставлявам България на огромен конгрес един ден.

Вече от няколко месеца си част от италианския Асколи. Как оценяваш интервала си досега в клуба?

Това сигурно беше един от най-важните интервали в живота ми досега. Научих доста неща и се надявам за бъдеще да продължа да се развъртвам все в положителен проект.

С какво те завоюва Асколи и какъв брой значима е за теб опцията да се пред сключване на първия си професионален контракт с италиански клуб?

На първо място за мен опцията да играя в Италия е най-важната. Подписването на контракти и приказките за пари за момента са на назад във времето. Целта ми е да играя постоянно, да се представям добре на мачовете и да има резултати, с цел да може хората в България да схванат, че има задоволително родни гении, които да играят на високо равнище.

Какво ти направи най-силно усещане при започване на престоя ти в Италия?

Най-голямо усещане ми направи фактът, че шефовете и треньорите в клуба са близки с футолистите. Постоянно са подготвени да ни изслушат и да ни оказват помощ с каквото могат, с цел да може играчите да се показват на най-високо равнище във всеки мач.

 Стефан Статев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР