Роднините на починалото след тежка катастрофа край Враца 3-годишно момченце

...
Роднините на починалото след тежка катастрофа край Враца 3-годишно момченце
Коментари Харесай

Последни новини: Бащата на загиналото дете край Враца е карал с над 100 км, в колата няма детско столче

Роднините на умрялото след тежка злополука край Враца 3-годишно момченце настояват, че колите за спешна помощ са закъснели, а една от лекарките е била пияна, заяви bTV.
Инцидентът стана през вчерашния ден към 19 ч. на пътя Враца – Криводол, стигна се и до напрежение в Спешния център във Враца. За него заяви първо организация BulNews.



Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, откакто е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е използвал алкохол или опиати. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.
Свидетелка на случая подава сигнал на тел. 112, обажда се и на околните.
Бисер Йорданов /на снимката/, дядо на умрялото момченце, заварва на мястото полиция и пожарна. Пита ги къде е детето и му споделят, че е под колата. Това твърди, че го извадил самичък, като двама служители на реда са му помогнали да повдигне колата. 
Детето не се движило, само че не се знае какво тъкмо е бил положението му. След това мъжът е извадил и снаха си и я е подал на един от пожарникарите. Сложили я на носилка на пожарната. През това време коли за спешна помощ към момента не е имало, твърди той.
Репортер на BulNews обаче, който беше на мястото на злополуката видя, че първата кола за спешна помощ потегли незабавно с момченцето към болничното заведение, а втората кола за спешна помощ пристигна едвам когато стана ясно, че има втори потърпевш. Първоначалният сигнал на тел. 112 е бил за един потърпевш и по тази причина при злополуката е била изпратена единствено една кола за спешна помощ.
Капка Станева, баба на детето, бе карала след първата кола за спешна помощ, която е откарала детето в Спешния център. Тя е безапелационна, че лекарката в колата за спешна помощ е бил пияна. Твърди също, че дълго време околните на са получавали информация къде е момченцето и какво е положението му.
Станева е безапелационна, че не е имало принуждение над медиците в Спешния център. Бащата на 3-годишното момченце е блъснал стъклото на вратата, когато са му съобщили, че то е умряло.
Предстои да се потвърди къде е умряло детето – на място или в колата за спешна помощ. В болница в тежко положение е майката на умрялото дете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР