Родната звезда Орлин Павлов се нареди сред многобройните доволни клиенти

...
Родната звезда Орлин Павлов се нареди сред многобройните доволни клиенти
Коментари Харесай

Повод за гордост! Орлин Павлов се нареди сред многобройните доволни клиенти на „Къща на камъка“

Родната звезда Орлин Павлов се подреди измежду многочислените удовлетворени клиенти на „ Къща на камъка “ във врачанското село Бели извор. 
Фирмата е непостижим водач в художествената обработка на всички типове скални материали. Нейната популярност се простира оттатък рамките на Враца и района. Доказателство за това е, че преди време със притежателите Васил и Борис Цекови се свързал самият Орлин Павлов. Той изискал от двамата млади братя да създадат барелеф на неговия прославен дядо Павел Л. Павлов. 
Предшественикът на гласовития артист е авиатор, воин от Втората международна война. Отбранява небето над София по време на англо-американските бомбардировки. На 10 декември 1943 година капитан Павлов нападна американски бомбардировач, при което самолетът му е уцелен и се разрушава в Трънско. Посмъртно е нараснал във военно звание полковник и е награден с медал „ За смелост “, а името му е вписано в „ Златната книга на Българските военновъздушни войски “.
В родното село на летеца – плевенското Тръстеник, бил изработен бронзов монумент на локалния воин. Неотдавна обаче той бил откраднат и Орлин Павлов подел самодейност за основаването на нов. След като направил изследване, той се спрял на „ Къща на камъка “ и не останал отчаян. Барелефът от бял мрамор на дядото на артиста към този момент е подготвен и скоро ще бъде подложен в родното му село, с цел да се помнят подвизите му в името на родината. 
Врачанската компания развива своята активност от далечната 1991 година. Братята разполагат с единствения на Балканите робот, който извайва разнообразни фигури с изключителна точност. След това, с цел да „ оживее “ обликът, се правят довършителни работа на ръка от майсторите във компанията. 
Освен монументи и статуи, „ Къща на камъка “ създава още фонтани, барбекюта, камини, чешми, беседки и всевъзможни украшения и архитектурни елементи за вашия дом, градина или търговски обект.  
Всеки, който желае да се запознае с красивите творби на майсторите, може да го направи на уеб страницата на компанията, както и на страницата ѝ във фейсбук. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР