Роджър Федерер има 94 титли на сметката си, 19 от

...
Роджър Федерер има 94 титли на сметката си, 19 от
Коментари Харесай

Подводни камъни за Федерер по пътя към осма титла в Базел

Роджър Федерер има 94 трофеи на сметката си, 19 от които в Големия шлем, само че тази седмица задачата му е да прибави още една в сбирката си, с цел да продължи феноменалния сезон и да се опита да смъкна от върха в международната класация по тенис Рафаел Надал.

Маестрото е любимец за оценката в един от обичаните си шампионати - този на закрити кортове в Базел от сериите АТР500, започващ в понеделник. Швейцарецът има седем трофеи на сметката си в родния си град, както и място във финала в последните си 10 участия. Миналата година той пропусна шампионата поради травма, само че в този момент е твърдо решен да завоюва за осми път оценката, въпреки жребият му да не е по никакъв начин елементарен.

Basel
So happy to be back in
Here with my man the MC @mchiudinelli33 pic.twitter.com/mU6U4aPGZC
— Roger Federer (@rogerfederer) October 20, 2017
В първия кръг (1/16-финали) той ще се изправи против младежа Франсес Тиафо, който победи в петсетов конфликт на US Open. В идващите етапи вероятно го чакат също подли противници - защитаващият купата си Марин Чилич, финалист от “Уимбълдън” и втори подложен, възобновеният Давид Гофен (трети поставен), както и летящият още веднъж Хуан Мартин дел Потро (четвърти поставен). Именно аржентинецът надви над швейцареца във финалите през 2012 и 2013 година.

RF: " I feel that I have enough power for the rest of the season, I feel no pain " #federer pic.twitter.com/mVUBS8UDzE
— Brian (@camerlengo73) October 22, 2017
“Бях на финала през последните си 10 участия тук, само че това нищо не значи. Пристигнах по-рано тук точно с концепцията да упражнявам повече, като към този момент чувствам, че чуството ми към топката е все по-добре, уповавам се на положително представяне”, разяснява Федерер на една от първите си срещи с медиите за седмицата.

Паралелно на шампионата в Базел се организира подобен от същата категория във Виена, където Григор Димитров получи “уайлд кард” от уредниците и е трети подложен в схемата, като ще се изправи против квалификант в първия си дуел.
GOOD DRAW

... for @rogerfederer #Basel

SEE DRAW

https://t.co/8XNiPnqwiq pic.twitter.com/pEwpxWPVaU
— Tennistonic (@tennistonic) October 21, 2017
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР