Роджър Федерер и Рафаел Надал изиграха демонстративен мач помежду си

...
Роджър Федерер и Рафаел Надал изиграха демонстративен мач помежду си
Коментари Харесай

Федерер и Надал поставиха световен рекорд

Роджър Федерер и Рафаел Надал изиграха показателен мач между тях в Кейптаун, Южна Африка. Той се организира на “Кейптаун Стейдиъм ”. Тенис дуелът беше следят от 51 954 души на стадиона в южноафриканския град. С това беше поставен рекорд за най-посещаван тенис мач в историята до момента.

Предишният рекорд по посещаемост на тенис дуел бе 42 517 души на срещата сред Федерер и Александър Зверев в Мексико Сити през 2019 година.

В същото време беше подкрепена фондацията на швейцареца, като бяха събрани 3,5 милиона $. До момента в самодейността „ Мач за Африка "  никога не е събирана толкоз огромна сума пари.

Швейцарецът победи огромния си противник в три сета - 6:4, 3:6, 6:3, като бяха събрани 3,5 милиона $ за фондацията на Федерер, което също е рекордна сума досега.

По-рано на стадиона в Кейптаун Роджър Федерер и милиардерът Бил Гейтс за трети път играха в един тим в мача с благотворителна цел, съобщава gong.bg. Двамата реализираха третия си триумф като тандем след съдбоносен пробив в деветия гейм на мача против носителя на общо 19 трофеи от " Големия шлем " Рафаел Надал и комедийния артист Тревър Ноа.

Роджър Федерер игра за първи път в Южна Африка, родината на неговата майка. Швейцарецът сподели страсти по време на церемонията по откриването, спомняйки си за времето в страната, посещавана от него в детските му години. Роджър Федерер се завърна в Кейптаун за първи път през последните две десетилетия.
 
We drank too much reconciliation kool-aid!

Stadium is lilly white... In 2020!

This was a match for #EuropeansInAfrica

Eli lizwe lo gogo bethu - ke lefatshe la bo rra rona. #Mayibuye ✊
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР