Родителите се оказаха в основата на проблема за недостига на

...
Родителите се оказаха в основата на проблема за недостига на
Коментари Харесай

Фандъкова обвини родители за недостига на детски градини

Родителите се оказаха в основата на казуса за дефицита тук-там в детските градини. Това стана ясно в сряда от думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя акцентира, че имало действителен късмет казусът да се реши още през 2018 година, само че тогава наставнически организации прокарали корекция за понижаване на броя на децата в група и незабавно оставили 3000 деца без забавачница. Едва, в четирия си мандат Фандъкова най-накрая изкара величествен проект за 67 нови детски градини в столицата до 2023 година, които да разкрият 282 нови групи и по този начин да обезпечат нови 6400 места. Кметът обаче още веднъж се застрахова, че осъществяването на задачата ще зависи единствено от взаимното ѝ партниране с районните кметове.

Поправката: По-малко деца в група

“Стартирахме със 33 000 места в детските градини през 2006 година. През 2018 година към този момент имахме 49 000 деца в детските градини и най-малък дефицит. При такива данни, който и да е началник не може да не си направи извод, че в действителност с доста дребни старания дефицитът ще бъде преодолян. Тогава бе направена една смяна по искане на родителските организации. Намали се сензитивно броят на децата в групите, това единствено по себе си е позитивно, несъмнено, че е по-добре да са по-малко деца в групи, само че в края на краищата по този метод останаха към 3000 деца внезапно, отвън детските градини”, описа Фандъкова.
Дори и в сряда, обещавайки нови 67 детски градини за 3 години, кметът предизвести, че това ще се случи, единствено в случай че ѝ партнират районните кметове.

" Тази задача за новите детски градини може да бъде изпълнена единствено взаимно сред мен и районните кметове. Полза от тях имат децата на София ", застрахова се Фандъкова. От месеци насам тя трансферира казуса към регионите градоначалници и повтаря, че им е упълномощила да намерят нови места за градеж на детски градини.

" Всеки, който е подготвен с планове терен, готовия план, позволение за строителство и определен реализатор, ще получи незабавно финансирането, с цел да стартира строителството ", показва тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР