Родителите на учениците, записани във втори, трети и четвърти клас,

...
Родителите на учениците, записани във втори, трети и четвърти клас,
Коментари Харесай

ДОБРА НОВИНА ЗА РОДИТЕЛИТЕ: Отпускат по 300 лева на ученик

Родителите на учениците, записани във втори, трети и четвърти клас, ще получат еднократна финансова помощ в размер на 300 лв. за образователната 2023/2024 година Това гласоподава през вчерашния ден комисията по бюджет и финанси при приемането на второ четене на втория удължителен закон на бюджет 2022, съобщи " Телеграф''.

Предложението бе на Министерството на финансите, то бе припознато и импортирано като текст от депутатите от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) Венко Сабрутев и Георги Ганев.

От общественото министерство обясниха, че помощта се дава на два транша – първата половина първия период, другата половина – втория. Така че през актуалната година ще бъдат дадени по 150 лв. на възпитаник. Заделеният за задачата запас в бюджета е 23,4 млн. лева Парите ще бъдат ориентирани към 156 000 деца от трите випуска. Заявлението за приемането на помощта се подава измежду записване на детето в съответния клас.

Отхвърляне

Депутатите обаче отхвърлиха аналогично предложение на Корнелия Нинова и група депутати от Българска социалистическа партия. Техният текст гласеше на учениците, записани във втори, трети и четвърти клас да се отпусне същата сума като за първолаците и осмокласниците, което също е равно на 300 лв.. Отхвърлянето на този текст ядоса Румен Гечев от Българска социалистическа партия, който съобщи: „ Щом предлагането на Българска социалистическа партия няма да се одобри, ще обсъждаме „ Барселонагейт “ в Народното събрание! “

Депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров пък изиска да се вкара подоходен аршин за помощта и това да се разиска в пленарна зала.

В удължителния закон бе закован и размерът на минималната пенсия от 1 юли – 523,04 лв.. Предложението бе на МФ по отношение на идното нарастване на пенсиите с 12% от началото на идващия месец и припознато още веднъж от Венко Сабрутев и Георги Ганев.

Депутатите одобриха и поисканото от МФ топене на фискалния запас, само че сложиха ограничаване да не се пипат парите в Сребърния фонд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР