Родителите на двете деца, които загинаха при пожар във варненски

...
Родителите на двете деца, които загинаха при пожар във варненски
Коментари Харесай

Още през август е подаден сигнал за насилие над по-голямото дете от пожара във Варна

Родителите на двете деца, които починаха при пожар във варненски блок остават в ареста. Двамата са арестувани за период от 72 часа, а за закононарушението, към което са привлечени като обвинени се планува затвор от 5 до 15 години.

Оказва се против тях още през август е подаден сигнал за домашно принуждение над по-голямото дете. Той е бил подаден от биологичната майка на 4 годишното момиче, за което се грижил бащата.

В същото време от прокуратурата оповестиха за разминаване на версиите за експлоадирането на пожара в жилището.

След като стана ясно, че родителите са известни на органите на реда и са злоупотребявали с опиати. От прокуратурата през днешния ден оповестиха, че има данни те са запалили дома си.

" Към момента първичните данни и събраните доказателства сочат в тази тенденция, само че въпреки всичко, с цел да сме безапелационни, би трябвало да бъдат приобщени всички експертизи по делото ", съобщи Красимир Конов, областен прокурор на Варна.

По думите му от доказателствата все още се постанова извод, че задачата е била запалване на имуществото на забележителна стойност.

" Първоначално като работна догадка беше, че пожарът е за изтриване на друго по-тежко закононарушение ", добави Красимир Конов.

При полицейския разпит майката на децата постоянно сменяла версиите за случилото се.

" Констатирахме несъгласия, както вътрешни в самите им пояснения, по този начин и несъгласия сред самите пояснения, което значи, че следва осъществяване на комплекс от следствени дейности за инспекция на изнесеното от тях ", сподели още окръжният прокурор на Варна.

Екипът ни се свърза с Агенция протекция на детето. Оттам отхвърлиха да застанат пред камерата ни, само че обясниха, че през август при тях е постъпил сигнал от биологичната майка на по-голямото от двете деца, починали при пожара.

През септември обществените са били създали инспекция, от която открили, че нямало следи от принуждение и нередности. По думите на чиновниците, сигналът към тях, бил изпратен най-вероятно поради това, че бащата не допускал майката до детето ѝ.

Не излиза наяве дали по време на инспекцията на обществените служащи в дома е имало електричество и при какви битови условия са отглеждани двете деца.

Непосредствено след нещастието стана ясно, че в жилището не е имало ток, а фамилията е употребило туристически газови котлони.
От прокуратурата ще подложат арестуваните родители на съдебно-психиатрична експертиза. Разпитите на очевидци не престават.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР