Родителите на 5-годишно момиченце алармираха за грубо отношение от страна

...
Родителите на 5-годишно момиченце алармираха за грубо отношение от страна
Коментари Харесай

В рамките на една вечер в Бяла Слатина: Дете с повръщане е било връщано няколко пъти от Спешния център?

Родителите на 5-годишно момиченце сигнализираха за жестоко отношение от страна на медици в Спешния център в Бяла Слатина към щерка им . Те споделят пред „ bTV “, че в рамките на една вечер 3 пъти са посетили медицинския център и след скандал детето е било настанено за лекуване в болничното заведение. Медицинските експерти отхвърлят изказванията.

Майката на детенцето Гроздана Игнатова е изпратила брачна половинка си и щерка си до Бяла Слатина, защото момиченцето е повръщало , а тя е останала, тъй като имат и малко бебе, за което нямало кой да се грижи.

„ Детето стартира да повръща в 21:00 часа в неделя. Два пъти повърна, а аз сложих свещичка за повръщане. Не спря да повръща и споделих на татко му да го взима и да го води в Спешния център “, посочи майката.

Когато бащата Георги и болното му момиченце пристигнали до Спешния център, им споделили, че няма педиатър . По думите му медиците им дали сироп срещу повръщане и му споделили да се прибере, а на другия ден да потърсят доктор . Когато се върнали назад в дома им, детето повърнало още четири пъти . Така тръгнали още веднъж към Спешния център, където при втория път му споделили, че няма лекар и да върви самичък да търси подобен в Кнежа , Враца или Плевен . Той решил, че най-близо се намира Кнежа. По пътя детето повърнало в колата и пребледняло. В Кнежа също нямало доктор и им споделили да отидат в Червен бряг.

Двамата се прибрали у дома и дружно с майката отново се върнали в Бяла Слатина . По думите им здравна сестра там и споделила да изведат повръщащото момиченце , тъй като „ замърсявало въздуха “.  Бащата обаче настоял или да им се приготви кола за спешна помощ за Враца. или ще се извика доктор, или заплашил, че ще изпотроши всико.

Фелдшерът , който предгледал дребната пациентка, изясни, че не е имало кавги и детето не е било обезводнено , а коремът му е бил мек. Също по този начин прибавя, че бащата не е бил връщан и не са били насочвани към други градове.

Родителите са безапелационни, че ще подадат тъжба до Спешния медицински център , както и че ще уведомят здравното министерство.

Същевременно от Спешния медицински център настояват, че са създали всичко допустимо . В последна сметка детето е било изписано от болничното заведение в сряда и в този момент е добре. Въпреки това фамилията му упорстват да се вземат ограничения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР