Родителите, които не пускат редовно децата си на училище и

...
Родителите, които не пускат редовно децата си на училище и
Коментари Харесай

Община Благоевград ще промени наредбата за ползване на общински жилища

Родителите, които не пускат постоянно децата си на учебно заведение и детска градина или не съблюдават условията на общината ще бъдат глобени и договорите им ще бъдат прекратявани. Община Благоевград разполага с към 700 жилища, като 180 от тях са нови и построени по план. Новите жилища са едностайни, двустайни и тристайни, като има и особено пригодени за трудноподвижни хора.

Благоевград

В новите жилища с изцяло оборудвани електроуреди ще бъдат настанени млади фамилии, самотноживеещи майки и хора в неравностойно състояние. От общината споделиха, че ще се прави непоколебим надзор на положението, в което се поддържат.
Зорница Кралева, заместник-кмет на община Благоевград: Има към този момент екран, има видеонаблюдение в цялата постройка. Мисля, че по този начин ще бъде обезпечена 24 часова защита в всяка една от постройките.
Служители на общината ревизират дали всички, които са настанени към този момент в по-стари общински жилища дават отговор на нужните условия.
Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград: Някъде има жилища, които един тип се наследяват, някъде са неспазени на 100% условията на наредбата. Така че сега ревизираме безусловно всичко и всички данни ще бъдат изнесени.
Промените в наредбата би трябвало да бъдат гласувани от Общинския съвет в края на юни месец, след което ще стартира настаняването на нуждаещите се в новоизградените блокове. Към тях ще бъдат обособени и места за отдих.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР